Vali Ali Yerlikaya duyurdu! Trakya yönünden İstanbul'a girişler durduruldu. Kocaeli Valiliği ve Karayolları'ndan açıklama: Anadolu'dan geçişlere izin verilmiyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya yönünden İstanbul'a girişlerin yasaklandığını duyurdu. Yerlikaya, "Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir" dedi. Kocaeli Valiliği ve Karayolları da yaptıkları açıklamalarla Anadolu'dan İstanbul'a geçişlere izin verilemeyeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Vali Ali Yerlikaya duyurdu! Trakya yönünden İstanbul'a girişler durduruldu. Kocaeli Valiliği ve Karayolları'ndan açıklama: Anadolu'dan geçişlere izin verilmiyor

Trakya'dan İstanbul'a ulaşım kapatıldı. Haberi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu.

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, 'Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.' dedi.

 

ANADOLU'DAN DA GİRİŞLER DURDURULDU

Kocaeli Valiliği Anadolu yakasından da girişlerin durdurulduğunu duyurdu. Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir.

Bu nedenle; Kocaeli ilimizden İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir.

Vali Ali Yerlikaya duyurdu! Trakya yönünden İstanbul'a girişler durduruldu. Kocaeli Valiliği ve Karayolları'ndan açıklama: Anadolu'dan geçişlere izin verilmiyor

 KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü, “Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya’dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli’nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova’dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

AVM’LER 19.30’DA KAPATILACAK

Yerlikaya kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin de bu akşam 19.30’da kapatılacağını duyurdu.

Vali Ali Yerlikaya duyurdu! Trakya yönünden İstanbul'a girişler durduruldu. Kocaeli Valiliği ve Karayolları'ndan açıklama: Anadolu'dan geçişlere izin verilmiyor - Resim : 2

“TÜM CEP OTOGARLARINDAKİ ÇIKIŞLAR DURDURULDU”

Vali Yerlikaya, “Kıymetli hemşehrilerim; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın (salı) 08.00'e kadar durdurulmuştur” kararını duyurdu.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ VALİLİKLERİ: İSTANBUL’A GİDECEK ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul’a gidecek araçların 2’nci bir duyuruya kadar il sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirildi. Açıklamada, “İstanbul ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için İstanbul iline hareket eden araçların, ikinci bir duyuruya kadar ilimiz sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için görevlilerimize yardımcı olmaları önemle rica olunur” denildi.

Valiliğin açıklamasının ardından Tekirdağ il merkezi, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Çerkezköy ilçeleri başka olmak üzere İstanbul’a geçiş noktalarında polis ekipleri önlem aldı. Ekipler, İstanbul’a gidecek araç sürücülerini hava koşulları konusunda uyarıp, valiliğin aldığı karar doğrultusunda geçişlerine izin vermedi. Uyarı üzerine araçlar, geri döndü.

Kırklareli Valiliği de İstanbul’a gidecek araçlara izin verilmeyeceğini açıkladı. Açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, kıymetli sürücüler; İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul iline girişine İzin verilmeyecektir. Can ve mal güvenliğiniz için ilimiz merkezi ve tüm ilçelerimizden İstanbul iline her türlü araç çıkışına ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar izin verilmeyecektir. Değerli vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin can ve mal güvenliği için yola çıkmamaları önemle rica olunur” denildi.

Vali Ali Yerlikaya duyurdu! Trakya yönünden İstanbul'a girişler durduruldu. Kocaeli Valiliği ve Karayolları'ndan açıklama: Anadolu'dan geçişlere izin verilmiyor - Resim : 3

THY, İSTANBUL HAVALİMANI UÇUŞLARINI DURDURDU

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00’e kadar durdurma kararı aldık” dedi.

AVRUPA YAKASINDA KAR YENİDEN ETKİLİ OLUYOR

Tipi şeklinde yağan kar saat 16:30 itibariyle İstanbul’un Avrupa yakasında etkili olmaya başladı. 

Kentte şehir içinde yollar açık görünüyor, ancak TEM Mahmutbey kesimi ve Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul Havalimanı kesiminde yoğunluk yaşanıyor.

Bu bölgede yer yer trafik adım adım ilerliyor. İBB Trafik uygulamasına göre kentte 16:30 itibariyle yoğunluk yüzde 60 civarında.

Vali Ali Yerlikaya duyurdu! Trakya yönünden İstanbul'a girişler durduruldu. Kocaeli Valiliği ve Karayolları'ndan açıklama: Anadolu'dan geçişlere izin verilmiyor - Resim : 4

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ÇATIDA ÇÖKME

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir” dedi.

Etiketler istanbul yasak trakya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin