Vaatler gerçekleşecek mi? Maliye Bakanı Financial Times'a konuştu!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times'ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Vaatler gerçekleşecek mi? Maliye Bakanı Financial Times'a konuştu!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Timesa mülakatında 1 Kasım seçim sonuçlarının, büyümeyi güçlendirecek reformlar için uygun bir zemin hazırladığını söyledi.



Şimşek, ekonomiyi canlandırma ve yapısal sorunların çözümüne yönelik reformların vergi gelirlerinin artırılmasından başlayarak, rekabet, bireysel mevduat, istihdam ve resmi emeklilik planları olan vatandaşların sayısının artırılmasına odaklanacağını belirtti.



Bakan Şimşek, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi ve vergi yasalarında yapılacak değişikliklerin, şirketleri iç piyasadan kredi çekmeye ve hisse senedi satmaya özendireceğini kaydetti.



Gazete, son iki yılda, siyasi belirsizliğin de etkisiyle TL’nin değerinin düşmesi nedeniyle dışarıdan para alan şirketlerin borçlanma maliyetlerinin arttığını belirtiyor.



Mehmet Şimşek mülakatta, yeni hükümette maliye bakanlığına devam edip etmeyeceğini ise bilmediğini söyledi.



Gazete, 1 Kasım seçimleriyle Meclis’e dönen Ali Babacan’ın yeniden ekonominin başına getirilmesinin beklendiğine dikkat çekti.



Mehmet Şimşek, ekonomideki yavaşlamanın büyük ölçüde AB ve Rusya’ya ihracatın düşmesinden kaynaklandığını belirterek, Türkiye’nin Hindistan ve Çin dışındaki yükselen ekonomilerden daha iyi bir performans gösterdiğini savundu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin