Üzümü böyle yiyenlere güzel haber: Üzüm çekirdeklerini çöpe atmadan önce tekrar düşüneceksiniz. Üzüm çekirdeklerinin mucizevi faydaları ortaya çıktı

Üzümün çekirdeğini bir kenara ayırıp ardından da çöpe atmaya artık son. Üzüm çekirdeği en az üzümün kendisi kadar minik bir şifa deposu. Peki, üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte üzüm çekirdeğinin sağlığımıza mucizevi faydaları

Üzümü böyle yiyenlere güzel haber: Üzüm çekirdeklerini çöpe atmadan önce tekrar düşüneceksiniz. Üzüm çekirdeklerinin mucizevi faydaları ortaya çıktı

Üzüm vücudumuz için bir dizi fayda sunan mucizevi bir meyvedir. Üzüm; bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, kan basıncını düşürür, yüksek kolesterole iyi gelir ve uyku sorunlarını ortadan kaldırır.

Yalnızca vücudumuza değil cildimize de yarar sağlar. Üzüm, cilde canlılık ve parlaklık katar. Yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları azaltır.

Üzümün hem vücudumuza hem de cildimize faydaları saymakla bitmez. Tane tane yediğimiz üzümün genellikle çekirdeklerini çıkarırız.

Ancak bu sağlığımız için yapılan yanlışlardan biri olabilir. Bu haberi okuduktan sonra üzümü çekirdekleriyle birlikte tüketmek isteyeceksiniz. İşte üzüm çekirdeğinin muhteşem faydaları:

Kan dolaşımını iyileştirir

Üzüm çekirdeği vücudumuzdaki kan akışını iyileştirir. Böylece kalbe, beyine ve tüm organlara daha iyi kan akışı sağlanır. Üzüm çekirdekleri bu nedenle özellikle varisli damarlar, şişlikler ve kalp sorunları olanlar için etkili bir doğal kaynak olur.

Kanserle savaşır

Üzüm çekirdeğinde bir antioksidan olan OPC yüksek miktarda bulunur. Bu, hücrelerinizi kanserden koruyan en güçlü antioksidanlar arasındadır. Ayrıca kateşin gibi flavonoidler de içerirler. Bunlar yüksek antioksidan güce sahip kanser önleyici kaynaklardır. Aslında üzümde bulunan OPC'nin antioksidan gücü C vitaminden 50 kat, E vitaminden 20 kat daha fazladır.

Üzümü böyle yiyenlere güzel haber: Üzüm çekirdeklerini çöpe atmadan önce tekrar düşüneceksiniz. Üzüm çekirdeklerinin mucizevi faydaları ortaya çıktı

Daha iyi beyin sağlığını destekler

Üzüm çekirdeğindeki antioksidanlar beyindeki hasarı azaltmada etkilidir. Bir laboratuvar çalışması, üzüm çekirdeği özlerinin nöbetlerden kaynaklanan hasarı tersine çevirmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Üzüm çekirdeği özlerinin aslında beyin hücrelerinin işlevini korur.

Ayrıca üzüm çekirdeği Alzheimer'a yol açan nörotoksik yollara müdahale ederek Alzheimer'ı önlemeye de yardımcı olur.  Üzüm çekirdeğindeki OPC'lerin serotonin ve dopamin seviyelerini yükselterek anti-depresan görevi de üstlenir.

Kilo kaybına yardımcı olur

Üzüm çekirdeğindeki bileşikler, yağ enzimlerinin aktivitesini engeller. Vücudumuzun yağ metabolize eden 2 önemli enzimi vardır. Bu 2 enzim yağ emilimini ve depolanmasını teşvik eder. Üzüm çekirdeği bunların aktivitesini bloke ederek vücutta yağ depolanmasını engeller.

Üzüm çekirdeği nasıl yenir?

Yutmadan önce iyice çiğneyin. Çiğnemek, tohumları ezer ve içindeki faydalı besin maddelerini açığa çıkarır. Öğütülmüş üzüm çekirdeklerini smoothielere, çorbalara veya et sularına eklemek, faydalarından yararlanmanın harika yollarıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin