Uzmanlardan şoke eden açıklama! "Bu aşıyı olanlar aşısız sayılıyor..."

2 senedir hayatımızda olan koronavirüsten kurtulmak için kullanılan aşılar ilk çıktığı günden beri kafa karışıklığına sebep oluyor. Çıkartılan her aşı için farklı açıklamalarda bulunan uzmanlardan bir yeni açıklama daha geldi; İki doz Sinovac aşısı olanların artık aşısız sayıldığını belirterek, "Korunmuyorsunuz. Acil aşı olmaya gidin" uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlardan şoke eden açıklama! "Bu aşıyı olanlar aşısız sayılıyor..."

Türkiye'de iki doz aşısını yaptırmış kişilerin oranı yüzde 59. En az bir dozunu yaptırmışların oranı da yüzde 67'ye ulaştı. En az yüzde 70-80 oranında toplum bağışıklığını sağlamamız gerekiyor. Türkiye'de iki doz aşı yaptırmış 48 milyon kişi varken, üçüncü dozunu yaptırmış 11 milyon kişi bulunuyor. Resmi verilere göre şu anda Türkiye'de günde yaklaşık 200 bin doz aşı yapıldığını ifade ediyor. Bu sayı ağustos ayında 1 milyon dozdan fazlaydı.

Uzmanlardan şoke eden açıklama! "Bu aşıyı olanlar aşısız sayılıyor..."

Buna göre Türkiye'nin aşılama oranında neredeyse 5'te 1 seviyesine gerilediği anlaşılıyor. Peki şu an aşılamada toplum bağışıklığını sağlamada neredeyiz? 

"AŞILI DEĞİLSİNİZ"

Sabah Gazetesinden Gül Kireklo'ya konuşan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy:

Uzmanlardan şoke eden açıklama! "Bu aşıyı olanlar aşısız sayılıyor..." - Resim : 2

* İki doz Sinovac aşısı olanlar aşı olduklarına güvenmemeli. İkinci aşının üzerinden en az 3 ay geçtikten sonra antikorlar azalmaya başlıyor. Bu nedenle 3 ila 6 ay içinde aşı olmaları gerekiyor. Bu kişiler devletimiz tarafından aşı olmaya davet edildi. 3 milyon kişinin hatırlatma aşısını olmadığı açıklandı. Bu kişiler kendilerini aşılı sanmasın; Korunmuyorlar...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin