Uzmanlar açıkladı: Mucize meyve tüketildiğinde kalbi yeniliyor! 1 ay boyunca yerseniz...

Turna yemişi, uzun bir süredir tıp alanında uzmanlar tarafından incelenen bir besin. Özellikle kadınlardaki idrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde etkili olduğu bilinen turna yemişinin yeni bir özelliği daha keşfedildi. Uzmanlar, mucize besin turna yemişinin bir ay boyunca tüketilmesinin ardından kalbin baştan aşağı yenilendiğini ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlar açıkladı: Mucize meyve tüketildiğinde kalbi yeniliyor! 1 ay boyunca yerseniz...

Yapılan araştırmada erkeklerin bir ay süresince günlük olarak turna yemişi tüketmesi, erkeklerde kardiyovasküler fonksiyonu iyileştirdiği tespit edildi. Bu sayede ilerleyen dönemlerde de turna yemişinin kalp sağlığı üzerinde oldukça etkili olabilmesi hedefleniyor.

‘KALP DAMARLARINDA GENİŞLEME FARK EDİLDİ’

Food & Function adlı bilimsel bir dergide yayınlanan çalışmada, bir ay boyunca günde 100 gram taze (9 gram toz) turna yemişi tüketen 45 sağlıklı erkek incelendi. Çalışmanın sonunda turna yemişi tüketen erkeklerin kalp ve kan damarlarındaki işlevlerde iyileşme ortaya çıktığı tespit edildi. Özellikle kalp damarlarındaki genişleme yeteneğinin arttığı fark edildi.  

Kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve hipertansiyon riskine karşı duyarlı biyolojik bir belirti olarak kabul ediliyor ve kan akışı arttıkça da kan damarlarının nasıl genişlediği tespit edilmesi gerekiyor

Düşük meyve ve sebze tüketimi, dünya çapında daha yüksek kardiyovasküler hastalık insidansı için önde gelen risk faktörlerinden biridir. Ve artan kanıtlar, meyve polifenollerini kalp sağlığı yararları ile ilişkilendirmeye devam ediyor. Turna yemişi, diğer meyvelerde bulunan polifenollere kıyasla benzersiz özellikler içeren benzersiz proantosiyanidinler açısından da zengindir.

Uzmanlar açıkladı: Mucize meyve tüketildiğinde kalbi yeniliyor! 1 ay boyunca yerseniz...

‘İLK TÜKETİMDEN İKİ SAAT SONRA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLIYOR’

Yapılan çalışmada, ilk tüketimden iki saat sonra ve günlük tüketimin ardından bir ay sonra damar sağlığında önemli gelişmeler kaydettiği görüldü. Bu nedenle hem hızlı hem de sürekli faydalar sağlayan bu meyvenin aynı zamanda kan damarları üzerinde olumlu etkisi olan metabolitler sağladığı da tespit edildi.

Elde edilen bu sonuçlar, turna yemişinin kardiyovasküler sağlığı ve daha iyi kalp-damar fonksiyonlarını desteklemede önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koyuyor.

İngiltere'nin Surrey Üniversitesi'nden Kardiyovasküler Uzmanı Dr. Christian Heiss, bulguların, turna yemişinin düşük kardiyovasküler rahatsızlık riski olan kişilerde bile önemli ölçüde damar sağlığını iyileştirdiğine dair önemli kanıtlar elde ettiklerini belirtti. Ayrıca turna yemişi, düzenli tüketim ile birlikte kanda bulunan spesifik metabolitlerin yararlı etkilerinin de ortaya çıktığını dile getirdi.

Uzmanlar açıkladı: Mucize meyve tüketildiğinde kalbi yeniliyor! 1 ay boyunca yerseniz... - Resim : 2

(Sabah)

Etiketler kalp sağlığı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin