Uzman isimden kritik uyarılar: Altında düşüş sürecek mi?

Altın fiyatları kaç lira oldu? Çeyrek altın fiyatlarında düşüş sürecek mi? Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Uzman isimden kritik uyarılar: Altında düşüş sürecek mi?

Altın fiyatları son dönemdeki dalgalı seyrini sürdürüyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyonla ilgili açıklamaları sonrasında piyasalar yukarı yönlü harekete geçirdi. 

Dolar kuru 8 lira 47 kuruşa kadar çıkarken, gram altın 488 lira seviyesine, çeyrek altın 807 liradan, Cumhuriyet altını 3 bin 289 liradan işlem gördü. Gümüşün gram fiyatı 6 lira 56 kuruş seviyesine geriledi. Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son grafiği değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

 ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

Altının ons fiyatı 1795 dolar seviyesine gerilerken, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan iniş çıkışları değerlendiren teknik uzman Tunç Şatıroğlu, "Altın dün ABD toparlanmayınca düşmeye devam etti. Şu anda henüz yükselen kanalın içinde ve hareketli ortalama sınırında olduğu için SAT konumuna geçmedi. Lakin biraz daha satış gelirse SAT konumuna geçecektir. Gümüş de kanalın sınırına geldi.

23,78 de kırılırsa SAT konumuna dönmüş olacak. ABD seansı ve altının yönü önemli bugün.Bir ürün veya hizmetin fiyatına " dolar kuru arttı" diye zam yapılıyor veya dolar kurunun artması zammın bahanesi oluyorsa, dolar kuru da doğrudan politika faizinden yani para politikasından etkileniyorsa o zaman para politikası belirlenirken çekirdek enflasyona bakmak yanlış.

 

 

Dünyada böyle ama dendiği zaman o ülkelerin de para birimine bakmak lazım. Bizde de TL değil Dolar, Euro, Yen, Sterlin, İsviçre Frangı, Kanada Doları gibi bir para birimi olsaydı dünya ile karşılaştırma doğru olurdu. Ama burası Türkiye.

Manşet enflasyona bakmak yön için yanıltıcı olabilir deniyorsa buna katılırım. Çünkü fiyatı yönetilen, yönlendirilen ürün ve hizmetler vardır. O nedenle TÜFE göstergelerinden F grubuna bakılmalıdır.

Şimdi çekirdek düşüyor diye bir bahaneyle faizi enflasyon artarken düşüreceksiniz, sona dolar kuru artacak ve zamlar yağmaya başlayacak, o zaman enflasyon artmayacak mı?" İddiasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin