'Üzerimizde şortlarımız, yanımızda başörtülü arkadaşlarımız...'

Gülse Birsel'den Boğaziçi tartışmasına katkı...

Google Haberlere Abone ol
'Üzerimizde şortlarımız, yanımızda başörtülü arkadaşlarımız...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Boğaziçi Üniversitesi tartışmasına, kendisi de Boğaziçi'li olan Gülse Birsel de katıldı. Birsel, "Biz üzerimizde şortlarımız, yanımızda başörtülü arkadaşlarımız, beraber çimlere uzanıp ders çalışır, muhabbet ederdik." dedi.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



BOĞAZİÇİ TARTIŞMASINA KATKI



Akademik başarı, okuldan çıkan insanların dünyada bulunduğu pozisyonlar, oradan mezun olup gidip yüksek lisans-doktora yaptıkları yurtdışındaki okullar filan, zaten uzun uzun anlatmaya gerek yok...



Ama 90’lı yılların Boğaziçi Üniversitesi’nden aklımda kalan fotoğraflardan biri şudur: Diğer üniversiteler başörtülü kızları içeri sokmazken, kapılarda protestolar, itiş kakışlar yaşanırken, biz üzerimizde şortlarımız, yanımızda başörtülü arkadaşlarımız, beraber çimlere uzanıp ders çalışır, muhabbet ederdik. Bizim okulda okuyup haberleri az takip eden bir öğrenci, üniversitelerde başörtüsünün yasağından habersiz bile olabilirdi, öyle ifade edeyim.



Son yıllarda iyice ve özellikle bilenen kutuplaşma, kılığa kıyafete, yaşam stiline göre ayırım yapma, taraf belirleme, o tarafa göre belli kesime imtiyaz verme, Boğaziçi’nde o zaman bile yoktu. Muhteşem bir çeşitlilik, karşılıklı tahammül ve nezaket hüküm sürerdi.



Bu açıdan bakıldığında, hem daha evrensel, hem daha ideal, hem daha yerli ve milli ne olabilir, bilemiyorum...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin