Uyuz vakalarında yüzde 30 artış olduğu iddia edilmişti. Sağlık Bakanı Koca'dan uyuz açıklaması geldi: Salgın yok

Uzmanlar Türkiye'de uyuz vakalarının yüzde 30 oranında arttığını belirtmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyuzla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Uyuz vakalarında yüzde 30 artış olduğu iddia edilmişti. Sağlık Bakanı Koca'dan uyuz açıklaması geldi: Salgın yok

Uyuz vakalarıyla ilgili art arda uyarılar geliyor. Uzmanlar uyuz konusunda Türkiye'de büyük bir artış yaşandığını hatta geçen yıla kıyasla vakaların yüzde 30 oranında sıklaştığını açıklamıştı.
Uyuzla ilgili soru Kabine Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soruldu. Koca bu konuda bir salgın olmadığını ifade etti, şöyle konuştu:

DEPREM BÖLGESİ İÇİN BEKLENENİN ALTINDA

Uyuz vakalarında endişeye sebep olabilecek bir artış yok. Kısmi bir artış tespit ettik. Çok yakın takip ettiğimiz bir durum. Erken uyarı sistemlerimiz gayet iyi çalışıyor. Bu sayede olağan dışı gelişmelere erken müdahale şansımız oluyor. Uyuz özelinde konuya bakacak olursak, Türkiye genelinde uyuz vakalarında prevalans geçen yıl 2.03 iken bu yılın ilk dokuz ayında 2.17. Yani geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7 oranında bir artış gerçekleşmiş. Deprem bölgesinde ise bu artış yaklaşık yüzde 13 oranında oldu.

Deprem bölgesi için beklenenin altında. Dolayısıyla ciddi bir artış olmadı. Bir salgın durumundan bahsedilmesi söz konusu değil. Son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz."

GAZZE'YE YAPILAN YARDIMLAR

Koca'ya sorulan bir diğer soru "Filistin için Sahra Hastanesi kurulacak mı?" oldu.

Koca bu soruya şöyle yanıt verdi:

"Gazze için bir gemi hastanemiz hazır bekliyor. 40'a yakın ambulans planladık ve göreve hazırlar. 8 Koca Yusuf uçakla kuvözler, ventilatörler, küçüklü büyüklü çok sayıda jeneratör gönderdik. İki genel müdür arkadaşımızla birlikte 20 kişilik sağlık ekibimiz halen orada. Hem Refah Sınır Kapısı'na yakın bölgede hem de El Ariş Havalimanı'nda 20 sahra hastanesi kurmak için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bunlarla ilgili Mısır ve Filistin Sağlık Bakanlıkları ile yakın diyalog içindeyiz. Güvenliğin sağlanması ve izinlerin verilmesini bekliyoruz. İzin verilmesi halinde derhal sağlık operasyonlarını başlatmaya hazır bekliyoruz."

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin