Uyuşturucuya özendirme suçundan hapis cezasına çarptırılmıştı. Rapçi Murda hakkında flaş gelişme. Rapçi Murda kimdir?

Murda adıyla tanınan şarkıcı Mehmet Önder Doğan, bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nce kaldırıldı. Mahkeme, şarkının duygusunun dinleyiciye geçirilmeye çalışıldığı kanaatine varıldığını ifade ederek Doğan’ın beraatına hükmetti. Rapçi Murda kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucuya özendirme suçundan hapis cezasına çarptırılmıştı. Rapçi Murda hakkında flaş gelişme. Rapçi Murda kimdir?
Sosyal Medya

Rapçi Murda 19 Nisan 2022'de şarkı sözlerinin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

'Duman', Pahalı' ve 'Eh Baba' isimli şarkılarındaki sözler nedeniyle ceza alan Murda'ın herhangi bir özendirmeye dair eylem, görüntü ya da sözün bulunmadığı aktarıldı

Karardan sonra sanık, avukatları tarafından itirazların sonucunda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4.Ceza Dairesi incelemesini tamamladı. 

Uyuşturucuya özendirme suçundan hapis cezasına çarptırılmıştı. Rapçi Murda hakkında flaş gelişme. Rapçi Murda kimdir?

BERAATINA HÜKMEDİLDİ

Murda'nın şarkılarında eserin bütünü değerlendirildiğinde herhangi bir özendirmeye dair eylem, görüntü ya da sözün bulunmadığı, tamamen dile getirilen şarkının duygusunun dinleyiciye geçirilmeye çalışıldığı kanaatine varıldığı belirtildi. Öte yandan yerel mahkemenin kararına yönelik İstinaf başvurusunun kabulü ile ihlalin ve hukuka aykırılığın duruşma açılmaksızın düzeltilmesinin mümkün olduğu aktarıldı.

Mahkeme, sanık Doğan’ı ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme’ suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

Uyuşturucuya özendirme suçundan hapis cezasına çarptırılmıştı. Rapçi Murda hakkında flaş gelişme. Rapçi Murda kimdir? - Resim : 2

RAPÇİ MURDA KİMDİR?

30 Ocak 1984 Amsterdam, Hollanda doğumlu Murda 39 yaşındadır. Rapçi ve söz yazarı olan Murda bir dönem İspanya'nın Madrid şehrinde yaşadı. Sonrasında yeniden Hollanda'ya döndü ve müzikle ilgilenmeye başladı.

Şarkıcı Ezhel ile YouTube sayesinde tanışan Doğan, kariyerini Türkiye'de devam ettirme kararı aldı. 'Aya' şarkıcı ile YouTube'da 140 milyon izlenmeye ulaşan Doğan sonrasında Ezhel ile 'Bir Sonraki Hayatımda Gel' ve 'Made In Turkey' adında iki şarkı daha çıkardı.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin