Uyuşturucu davasında hakimden ünlü isme sert sözler! 'Ağlanacak haline...'

16. Ağır Ceza Mahkemesinde sabah başlanan davada sanık savunmaları tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu davasında hakimden ünlü isme sert sözler! 'Ağlanacak haline...'

Ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında söz alan yönetmen Hüseyin Orçun Benli, “Sanıklardan Çağatay Ulusoy ile iki kez uyuşturucu içtim ama artık kullanmıyorum” dedi. Dizi oyuncusu Gizem Karaca, Ergun Taş ve Çağatay Ulusoy ile beraber uyuşturucu kullandıklarını belirtirken sanıklardan Ferdi Özer ise iddianamede kendisinin örgüt lideri olarak gösterilmesi gerektiğini iddia etti.



Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Ferdi Özer uyuşturucu madde temin ederek sattığını kabul etti. Uyuşturucu maddeyi iddianamede lider olarak gözüken Aydın Sarıoğlu üzerinden sattığını belirten Özer iddianamede ‘lider olarak benim yer almam gerekirdi’ dedi.



"AĞLANACAK HALİNE GÜLÜYORSUN"



İfadesi gülüşmelere yol açan Özer’e üye hakim “Ağlanacak haline gülüyorsun. Etkin pişmanlıktan yararlanmak için mi bunları söylüyorsun yoksa gırgır olsun diye mi söylüyorsun. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorsan uyuşturucu madde aldığın kişileri söyle” dedi.



Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ancak uyuşturucu madde aldığı kişilerin soy isimlerini hatırlamadığını belirten Özer, “Ben cezaevindeyken Aydın uyuşturucu madde satmaya devam etti. Bana yazdığı mektupta ben işe gidiyorum merak etme diyerek bana para gönderdi. Annem hayatını kaybettikten sonra bu işlere bulaştım. Aydın Sarıoğlu’na uyuşturucu maddeleri ben verirdim satması için. Lider olarak benim yer almam gerekirdi iddianamede” dedi.



"ZORUNAMI GİTTİ LİDER OLARAK YER ALMAMAK"



Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci’nin “Zoruna mı gitti lider olarak yer almamak” demesi üzerine sanık Özer, “Aslında benim için daha iyi oldu. Ama benim sattığım sadece esrar. Ben cinayetten 10 yıl cezaevinde yatmıştım. Bu son olsun sizde yardım edin” diye konuştu.



“Sadece esrar ne kadar masum deme” diyerek sanığa tepki gösteren Başkan Ekinci Özer’in ‘uyuşturucular arasında fark yok mu?’ demesine ise “Sen daha iyi bilirsin” dedi.



"ÇAĞATAY ULUSOY’LA UYUŞTURUCU İÇTİM"



Duruşmada daha sonra alan tutuksuz sanıklardan yönetmen Hüseyin Orçun Benli hakkındaki örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini ifade ederek Çağatay Ulusoy ile 2 kez uyuşturucu içtim dedi.



Gözaltına alındığı tarihte uyuşturucu madde kullandığını itiraf eden Benli “Ben uyuşturucuyu Ferdi isimli şahıstan aldığımı zannediyordum. Ama buradaki Ferdi uyuşturucu aldığım kişi değil. Çağatay Ulusoy telefon görüşmesinde ‘balık getireceğim, mangal yaparız’ dediğinde ben gerçek balık zannettim. Hatta Çağatay geldiğinde ben mangal yakıyordum. Çağatay’a nerede balık dediğimde Çağatay bana ‘Ben aslında esrardan söz ettim. Ama getirmedim’ dedi. Çağatay birlikte yaşadığım nişanlım Deniz Uğur kanser olduğundan uyuşturucu madde getirmiyordu. Çağatay Ulusoy’la iki kez uyuşturucu madde kullanmıştım. Çağatay’la beraber kullandığımız uyuşturucuyu bar ortamında tanımadığımız kişiler ikram etmişti” şeklinde konuştu.



"EVİMDE BULUNAN HASSAS TERAZİ, SARIMSAK ÖĞÜTME MAKİNESİDİR"



‘Uyuşturucu kullandığımı kabul ediyorum’ diyen tutuksuz sanıklardan oyuncu Gizem Karaca ise “Uyuşturucu temin etme suçunu kabul etmiyorum. Ergun Taş, Çağatay Ulusoy ve Yusuf Hasan Akgün ile beraber kullandık ancak kimseye temin etmedim. Emniyetteki ifadem başıma ilk defa böyle bir şey geldiği için sağlıklı değildir kısmen doğrudur. Ben arkadaşlarımla Maslak’ta otururken Ergun Taş’ı kahve içmeye davet ettim. Esrar içmek istediğimi söyleyince Ergun Taş da istediğini söyledi. Ben de Ümit Yaşar İnanç’ı aradım. Bulup bulamayacağıyla ilgili bir bakacağını söyledi. Ümit Yaşar İnanç bulamayınca Ergun Taş, Mustafa Kabaoğur’dan bulabileceğini söyledi. O sırada Ümit Yaşar İnanç geldi. Daha sonra ayrıldık eve geçtim. Ümit Yaşar İnanç daha sonra ‘uyuşturucu geldiğinde ben de alabilir miyim?’ dedi. Ben de geç gelebileceğini söyledim. Ümit Yaşar İnanç beni aramadan önce Ergun Taş bir sigara kadar esrar getirdi. Ben de onun üstüne Ümit Yaşar İnanç’a esrarın geldiğini söyledim. Bunun üstüne Ümit Yaşar İnanç geldi. Benim Ergun Taş’a borç para verdiğim tarih 11 Aralık 2012 dir. Ben 300 TL’yi ona doğalgaz borcunu ödemesi için verdim. Çağatay Ulusoy’a götürdüğüm kağıt da sarma sigara kağıdıdır” dedi.



Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Karaca’ya ‘sarma sigara içiyor musun?’ diye sorması üzerine sanık Karaca, sarma sigara içmediğini normal sigara kullandığını söyledi. Bunun üzerine başkan Ekinci Çağatay’la telefon görüşmende 3-4 tane minnacık sardım diye söylüyorsun. İçmiyorsun ne sarıyorsun? İçmiyorsan sarma kağıdı ve tütün ne arıyor?’ dedi.



Başkanın ‘Sardığın sigara mı esrar mı?’ sorusuna da ‘sardığım sigaradır. Çağatay bize sık sık geldiği için sarma kağıdı ve tütün bulunuyordu’ dedi. Sanık, “Evimde bulunan metal olan hassas terazi Viyana’dan alınmış bir sarımsak öğütme makinesidir. Zaten makine de tertemizdi. Evimde yalnız kendim esrar içtim. Çağatay Ulusoy ile başka arkadaşlarımız da içerdik” şeklinde konuştu.



Duruşma şu sıralar sanık avukatlarının taleplerinin alınması ile devam ediliyor. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin