'Uykudan Önce Pandemiden Sonra' raflardaki yerini aldı!

Yazar-Oyuncu-Çevirmen Ayşe Erbulak Özgürdal ve oğlu oyuncu Dağhan Külegeç’in kurmuş olduğu Erbulak Evi Yazarlık Okulu, faaliyetinin yedinci yılını bitirirken; 2020-2021 sezonu için kolektif bir eser hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
'Uykudan Önce Pandemiden Sonra' raflardaki yerini aldı!

DKY Yayınları’nın imzasıyla raflarda yer alan 'Uykudan Önce Pandemiden Sonra' kitabında, toplam 61 yazar 'pandemi' ve 'uyku' temalarını ele alarak kendi pencerelerinden öyküleri okura sunuyor.

Ön ve arka kapaktan başlayarak iki yönlü okunabilecek eserin bir özelliği de Erbulak Evi Birinci Öykü Ödülleri yarışması kapsamında belirlenen 'Pandemiden Sonra' temasına dair kazanan öykülere yer vermesi.

Yarışmanın yetişkin ve genç yazarlar kategorilerinde dereceye layık görülen öyküleri kitabın pandemi bölümünde yer alıyor. Türk edebiyatına yeni soluklar kazandırmayı amaçlayan projede, temel ve ileri yazarlık eğitimlerini tamamlayan yetişkin yazarlar ile genç yazarlar bir arada okura şöyle sesleniyorlar:

"Hayatlarımızın daha önce deneyimlemediğimiz biçimde değiştiği bir süreç ve dilimize yerleşen alışık olmadığımız bir kelime: Pandemi… Uzaklıklara, insansızlaşmaya, hasrete, kayıplara, kısıtlamalara, hastalığa; dünyanın gördüğü tüm salgınların penceresinden, hatta ütopik salgınların fantastik dünyasından baktık. Yaşananlar kimi zaman uykumuzun arasında zihnimizi bulandıran bir rüya gibiydi; uyandık rüyamızdan, uykudan önce son gördüğümüz yüze daha yakından baktık. 2 masal, 61 masalcı, sayısız pencere açılıp kapanan... Okumaya hangi taraftan başlarsanız başlayın, sonunda varacağınız yerde masalcının kendisiyle karşılaşacaksınız."

'Uykudan Önce Pandemiden Sonra' raflardaki yerini aldı!

Uykudan Önce Pandemiden Sonra / DAĞHAN KÜLEGEÇ YAYINLARI

Kolektif Öykü
Yayıncı ve İmtiyaz Sahipleri: Ayşe Erbulak Özgürdal & Dağhan Külegeç
Genel Yayın Yönetmeni: Hakan Akdoğan
Editör: Özden İnal
Yazarlık Eğitmenleri: Ayşe Erbulak Özgürdal, Aslı Perker, Hakan Akdoğan, Özden İnal
DKY Genel Koordinatör: Filiz Ayyıldız
DKY Sorumlu Müdür: Nur Ardakoç
DKY Danışman: Özden Özgürdal
Redaktör: Zeynep Çelik & Oya Özaltın
Kapak Tasarım: Zeyd Karaaslan
Sayfa Tasarım: Adem Şenel
Birinci Baskı, Nisan 2021

'Uykudan Önce Pandemiden Sonra' raflardaki yerini aldı! - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin