Ütünüzden hemen vazgeçmeyin: Yanmış ütü tabanını temizlemek için bu yöntemi kullanın. Yanmış ütü tabanı nasıl temizlenir, ütü tabanını temizlemek için nelerin uygulanması gerekir?

Kıyafetlerin şık ve kaliteli bir görünüm içerisinde görünmesini sağlayan ütüler, kişinin hayatını kurtaran küçük ev aletlerinden bir tanesidir. Zaman içerisinde ütülerin altında meydana gelen yanığı temizlemek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz...

Google Haberlere Abone ol
Ütünüzden hemen vazgeçmeyin: Yanmış ütü tabanını temizlemek için bu yöntemi kullanın. Yanmış ütü tabanı nasıl temizlenir, ütü tabanını temizlemek için nelerin uygulanması gerekir?

Kirli yahut yanmış ütü tabanı kişinin ütü ile bağlantısını koparmasına neden olan durumların başında gelirken, ütünün kullanılamaz olacağının düşünülmesine neden olmaktadır. Ütünüzün altında yanık olmasının durumunda ütünüzü kurtarabilmek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşte yanık ütüyü temizlemenin o yöntemleri...

Ütü altında bulunan yanıkları temizlemek pek çok kişi tarafından oldukça zor görülen bir durum olsa da esasında uygun temizleme yöntemi sayesinde ütülerinizin altını ilk günkü formunda olmasını sağlayabilirsiniz. Ütünüzün altında yanma probleminin olması durumunda bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yanmış ütü nasıl temizlenir?

Yanmış ütünün temizliği pek çok kişi tarafından zor gibi görünürken, uygun temizleme yöntemleri sayesinde yanık olan ütünüzü kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tabanı yanmış olan ütünüzü temizlemek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz;

Yanmış ütü tabanını temizlemenin en kolay ve pratik yöntemlerinden bir tanesi şüphesiz gazetedir. Ütü tabanını gazete kağıdı ile temizlemek için ilk olarak ütünüzü en yüksek sıcaklıkta ayarlayın. Ütünüzü yüksek sıcaklıkta ayarladıktan sonra, ütü masanızın üzerine temiz ve kuru bir bez örtün. Bezin üzerine gazete kağını koyun ve ütü ile üzerinden geçin. Bu yöntem ütü tabanının altında kalan kalıntılı yanıkların temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Yanmış ütü tabanını temizlemenin en etkili yöntemlerinden bir tanesi de şüphesiz deniz tuzudur. Deniz tuzunun partiküllü yapısı, yanmış ütü tabanının temiz bir formda olmasına yardımcı olmaktadır. Yanmış ütü tabanını temizlemek için ilk olarak ütünüzü en yüksek sıcaklığa göre ayarlayın. Ütünüzü en yüksek sıcaklığıa göre ayarladıktan sonra ütü masanızın üzerine bir bez serin ve üzerine bolca deniz tuzu dökün. Ütünün altında bulunan yanık görüntü temizlene dek deniz tuzu üzerinde gezinmeye devam edin.

Yanık ütü tabanını temizlemenin etkili yöntemlerinden bir tanesi de şüphesiz karbonattır. Karbonatın içerisinde yer alan bileşenler yanık görüntünün kısa süre içerisinde yüzeyden temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Karbonat ile yanık ütüyü temizlemek için 3 yemek kaşığı karbonat ile 1 yemek kaşığı suyu kalın bir macun kıvamına gelene dek güzelce karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra soğuk ütü tabanına bu macun karbonatı sürün. Akabinde temiz bir havlu ile ütü tabanını güzelce temizleyin. 

Yanık ütü tabanını temizlemenin en etkili ve pratik yöntemlerinden bir tanesi şüphesiz sirkedir. Sirkenin içerisinde bileşenler, yanık olan ütünün temizlenmesine yardımcı olurken sirke ile ütü temizliğini gerçekleştirmek için ilk olarak tünüzü bir miktar kadar ısıtın. Ardından ütünün fişini çekin ve elinizi yakmadan bir parça üzerine döktüğünüz sirke ile ütü tabanını temizleyin.

Ütü yanığı temizlemek için soğuk ütü tabanının altına bir miktar diş macunu sürün. 2 ile 3 dakika kadar bu şekilde bekleyin. Sürenin geçmesinin ardındna bir havlu yardımıyla ütü tabanını ovalayarak güzelce temizleyin. Bu işlem sonrasında ütü tabanında bulunan tüm yanıkların temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin