Utku Bal, Kahire Operası'nda başrolde!

Kariyerine Paris'te devam eden balet Utku Bal, Eylül ayından itibaren Kahire Operası’nda (Cairo Opera House) başrolde olacak.

Google Haberlere Abone ol
Utku Bal, Kahire Operası'nda başrolde!

Yaklaşık 4 yıldır Paris'te yaşayan Utku Bal, dünyaca ünlü müzisyen Tarık Benouarka'nın yeni opera eseri  "Les Jours et les Nuits de l’Arbre Cœur" ile Ortadoğu ve Avrupa'da turnede olacak!



Müzikal, ‘Sinbad Operası’nın ve ‘Lancome’ gibi dünya devi markaların reklamları için yaptığı müziklerle tanınan Tarık Benouarka imzasını taşıyor. 



Utku Bal, Kahire Operası'nda başrolde!Benouarka, eserinin başrol karakterlerine ‘Amal’ ve ‘Nour’ isimlerini verdi. Utku Bal, gösterinin başrolü "Nour" karakteri için, 3 gün süren seçmelerde, 350 dansçı arasından seçildi! 



Müzikalin koreografisini  ise, dünyanın en ünlü opera ve bale kurumlarının birlikte çalışmak için sırada beklediği; Staatstheater Cottbus, Theater Kempten gibi gösterileri sahneye koyan koreograf "Adriana Mortelliti" üstleniyor. 



Önümüzdeki günlerde, yaz tatili için 2 ay Türkiye'ye gelecek olan Utku Bal, ardından Eylül ayında Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek premier’e  kadar Paris'te provalara devam edecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin