'Utanç verici bir tartışmanın taraflarıyız'

Ahmet Hakan'ın tepki gösterdiği Melis Alphan'a, köşe komşusundan destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Utanç verici bir tartışmanın taraflarıyız'

Murat Başoğlu'nun öz yeğeni ile yaşadıkları ensest ilişkinin ortaya çıkması, uzun süredir gündemden düşmüyor. Bu skandal üzerine bir yazı kaleme alan Melis Alphan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun yaptığı araştırmaya dayanarak Türkiye'de 'ensest' oranının yüzde 40 olduğunu açıklamıştı.



Melis Alphan'ın verdiği bu orana bir diğer Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan çok sert tepki geldi. Alphan'ın vediği orana 'yuh' ve 'üfürme' gibi sözlerle tepki gösteren Hakan, kendisine yöneltilen eleştirilere yine köşesinden yanıt vermişti.



Melis Alphan'a köşe komşusu Murat Yetkin'den ise destek geldi. Bugünkü yazısında, Murat Başoğlu olayı üzerinden Türkiye'de yaşaşnan ensest olaylarına değinen Yetkin, Melis Alphan ve Ayşe Arman'a destek verdi.



Murat YETKİN / HÜRRİYET



"Utanç verici bir tartışmanın taraflarıyız



O günlerde Hürriyet’ten Melis Alphan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü’den alıntı yaparak Türkiye’de ensest oranının yüzde 40’ı bulduğunu yazdı.



Alphan’a en sert eleştiri bir başka Hürriyet yazarından, Ahmet Hakan’dan geldi. Ahmet Hakan yüzde 40 rakamını “Yuh” sözüyle abartılı buluyor, “gönüllü” olan ilişkilerle olmayanların birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söylüyordu.



Zorla ensest, diğer deyişle aile içi tecavüz söz konusu olduğunda ancak mağdur “şikâyette” bulunursa “gönüllü” olmadığı var sayılıyordu ceza yasasına göre oysa."



 



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin