Utanç davasında bugün de karar çıkmadı. Hiranur Vakfı davası 23 Ekim'e ertelendi. Duruşma sonrası gerginlik

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli’yle "evlendirdiği" iddiasıyla ilgili davada bugün de karar çıkmadı. Gizlilik kararı bulunan davanın bir sonraki duruşması 23 Ekim tarihine ertelendi. Duruşma sonrası gerginlik çıktı. Vakfa destek için adliyenin önüne gelen bir kişi basın açıklaması sırasında "Öğretmeniyle evlenen çocuklar var" diye bağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Utanç davasında bugün de karar çıkmadı. Hiranur Vakfı davası 23 Ekim'e ertelendi. Duruşma sonrası gerginlik

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli’yle evlendirdiği iddialarının geçtiğimiz yıl aralık ayında ortaya çıkması herkesi ayağa kaldırmıştı.

Yıllar önce üzeri örtüldüğü ortaya çıkan iddialarla ilgili geç de olsa dava açılmıştı. Basına yansımasının ardından gizlilik kararı alınan utanç davasının 6. duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Utanç davasının bugün görülen duruşmasında da karar çıkmadı.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 23 Ekim tarihine erteledi.

Duruşma sonrası gerginlik: Öğretmeniyle evlenen çocuklar var

Duruşma sonrasında Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) açıklama yaptığı sırada gerginlik çıktı. Bir kişi bu açıklamayı bölerek, "Öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır. Bunu böyle bilin. Ben Bayburtluyum, benim çocuğumu 6 yaşındayken Kuran kursuna verdik, Kuran'ı geçtiği için gelinlik giydirdik. Bu bilinen ve yapılan bir şeydir. Çocuk büyümüş 18 yaşına gelmiş aynı hocayla evlenme durumu olmuş. Neticesinde öğretmeniyle evlenen çocuklar var" dedi.

Tepki gösteren kişi polis tarafından uzaklaştırıldı. 

Kadir İstekli  67 yıl hapis istemiyle yargılanıyor

Davanın önceki duruşması, tutuklu sanık Kadir İstekli’nin avukatının vekillikten çekilme dilekçesi vermesi üzerine ertelenmişti. Yargılamanın ilk duruşmasında, mahkeme heyeti; gizlilik kararı almış ve yayın yasağı getirmişti. Davada, sanık Kadir İstekli “cinsel istismar ve cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin