Usulsüzlük iddiasıyla suçlanan ünlü türkücüden yanıt!

MESAM'daki görevinden usulsüzlük iddiasıyla alındığı belirtilen Arif Sağ görevine devam ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Usulsüzlük iddiasıyla suçlanan ünlü türkücüden yanıt!

MESAM yönetimi bir basın açıklaması yayınlayarak, MESAM'ın Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulunun azledildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı, kurulun görevine devam ettiği ifade edildi.



MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağ tarafından yayınlanan basın açıklaması şöyle:



Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM'ın 27.12.2013 tarihinde Şişli Kent Kültür Merkezinde gerçekleşen 8. Olağanüstü Genel Kurulu, Divan Başkanı Ahmet KOÇ’un taraflı ve hukuka aykırı tavırları sebebi ile büyük bir kargaşa içerisinde geçmiştir. Olağanüstü Genel Kurul sırasında, bazı üyelerin salona giren bazı kişilerle birlikte usule ve yasal mevzuata aykırı eylemler gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Meslek Birlikleri Daire Başkanı Bilge KILIÇ ve 2 Bakanlık çalışanının da gözlemci olarak katıldığı Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan usulsüzlükler hakkında, hem MESAM yönetimi hem de Bakanlık temsilcileri tarafından divan heyeti defalarca uyarılmış, hukuksuz uygulamalar toplantı tutanaklarına geçirilmiştir. Divan Başkanı Ahmet KOÇ’un taraflı ve hukuksuz yönetiminin tüm uyarılara rağmen devam etmesi, bazı üyelerin MESAM çalışanlarına saldırması ve yaşanan arbede ile salondaki gerginliğin artması üzerine, oluşması muhtemel daha büyük olayların önüne geçmek ve hukuksuz uygulamaları protesto etmek isteyen Arif SAĞ başkanlığındaki yönetim kurulu ve yaklaşık 200'ün üzerinde MESAM üyesi toplantı salonunu terk etmiştir. 



Salonda bulunan üyelerin yarısından fazlasının salonu terk etmelerine rağmen hukuksuz ve taraflı uygulamalarına devam eden Divan Başkanı Ahmet KOÇ’un yaptığı hukuka ve usule aykırı işlemler hem Bakanlık gözlemcileri hem de MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar TİMİSİ tarafından bir kez daha şerh düşülerek toplantı tutanaklarına eklenmiştir. Arif SAĞ Başkanlığındaki yönetim kurulu ve kendilerini destekleyen MESAM üyelerinin salonu terk etmelerinden sonra da salon içinde ve dışında arbede ve gerginlik devam etmiştir. 



Ahmet KOÇ ve ekibini destekleyen bazı üyeler tarafından, genel kurul çalışmalarını yürüten MESAM personeline fiziki ve küfürlü saldırılarda bulunulmuştur. Ayrıca hazirun listeleri ile genel kurul kamera kayıtlarının güvenliğini sağlamaya çalışan MESAM personeli, bu kayıtları çalmakla suçlanmış, genel kurul görüntülerini çeken iki kameraman Burhan BAYAR ve Uğur BAYAR tarafından tekme ve yumruk darbeleri ile dövülerek darp edilmiştir. Olaylar üzerine salonda bulunan MESAM Yönetim Kurulu üyesi Ali Haydar TİMİSİ araya girerek personelde bulunan hazirun listeleri ve görevli kameramanlarda bulunan video kayıtların tutanak ile divan heyetine teslim edilmesini sağlamıştır. Bütün bu olumsuz gelişmelerin müsebbibi olanlar hakkında gerekli tüm hukuki girişimlerin başlatıldığını hatırlatarak aşağıdaki konuları kamuoyunun ve üyelerimizin bilgisine sunarız. 



1. Arif SAĞ yönetimi ve taraftarlarının divan heyetini protesto ederek salonu boşaltmasını fırsat bilen Ahmet KOÇ ve ekibi tarafından gerçekleştirilen usule aykırı işlemlerin ve oylatılan önergelerin hiçbir hukuki geçerliliği bulunmamaktadır. Arif SAĞ başkanlığındaki MESAM yönetim kurulu görevinin başındadır.



2. Arif SAĞ Başkanlığındaki MESAM yönetimi gerek T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse T.C. Savcılık ve Mahkemeleri nezdinde gerekli tüm hukuki girişimlerini başlatmış bulunmaktadır. 



3. Arif SAĞ Başkanlığındaki MESAM yönetimi, seçildiği günden bu güne kadar geçen yaklaşık 3 yıllık süre içinde tüm teftişlerden alnının akı ile çıkmıştır. MESAM Yönetim Kuruluna yönelik dillendirilen yolsuzluk iddialarının daha önce de ifade edilmesi üzerine MESAM Yönetim Kurulu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan kendisi teftiş talep etmiş ve bu teftişlerde isnat edilen suçlamalara ilişkin hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri, Bağımsız Denetim Kuruluşları ve MESAM Denetleme Kurulu tarafından hesapları defalarca denetlenen MESAM’ın, Arif SAĞ Başkanlığındaki dönemine ilişkin en ufak bir usulsüz işlemine rastlanmamıştır. İsnat edilen "yolsuzluk" suçlaması çirkin bir iftiradır.



4. Yine Arif SAĞ Başkanlığındaki yönetim kurulunun yönetimde olduğu dönemde MESAM ilk kez bir yılı gelir fazlası ile kapatarak son 5 yıllık sürecin mali açıdan en iyi dönemini yaşamıştır. MESAM’a kazandırılan bu telif gelirlerinin üyelerimize hakça dağıtılmasını sağlayacak yeni Dağıtım ve Dokümantasyon Yönergesi Ahmet KOÇ başkanlığındaki divan heyetinin hukuk tanımaz yönetimi ve bir kısım muhalif üye tarafından engellenmiş, MESAM Olağanüstü Genel Kurulu adeta gaspedilmiştir.



5. Toplantı salonunda yer alan kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde, olaylara zemin oluşturan; MESAM Üyelerine ve MESAM Personeline fiziki ve sözlü biçimde saldıran, TCK’nın ilgili maddelerinde yer alan hakaret, tehdit, taciz ve sinkaflı konuşmaları gerçekleştirdiği anlaşılan kimseler hakkında yasal yollara başvurulacağını, ayrıca MESAM’ın gerçek emekçisi olan eser sahiplerinin haklarının ve saygınlıklarının kamuoyu önünde zedelenmesine sebep olan tüm girişimleri kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.



ÜNLÜ TÜRKÜCÜ USULSÜZLÜK İDDİASIYLA GÖREVİNDEN ALINDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin