'Ustanın Hikayesi' twitter'ı salladı

Başbakan Erdoğan için hazırlanan Belgesel twitter da çok kısa bir sürede en çok konuşulan konular sıralamasında en üstte yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Ustanın Hikayesi' twitter'ı salladı

Başbakan Erdoğan,  Beyaz TV’de hazırlanan ’Ustanın Hikayesi’ adlı kendi hayatını anlatan belgeselin ilk bölümüne konuk oldu.



Belgesel için Fatih Terim, Acun Ilıcalı, Ajda Pekkan, Kenan İmirzalıoğlu, Kenan Işık röportaj verdi.



Başbakan Erdoğan, isminin nerden geldiğini de anlattı. Erdoğan, Recep ayında doğduğunu, geçmişte ailelerin  nineler teyzeler, erkeklerde dedelerin isimlerinin çocuklara koyduklarını ikinci isminin de dedesinden geldiğini anlattı.



Hareketli bir çocukluk dönemi geçirdiğini belirten Erdoğan, Bizim dönemimizde mahalle çocukluğu vardı. Kasımpaşa'da oturduğumuz yerdeki tüm arkadaşlarımla sıkıydık. Biz çamurların içinde arkadaşlarımızla yuvarlanırdık. Mahalle kültüründe eskiden dayanışma ve misafirperverlik verdı. Şimdi bi buna hasretiz. Büyük şehirlerde bunu görmek artık mümkün değil, uzun eşek, dokuz taş ve yakar top gibi oyunlar oynardık. Biz hemen kandil zamanı farklı anılarımız olurdu. Maalesef bisiklet alacak durumumuz yoktu " dedi.



İlkokulda lakabım 'Haca'ydı



İlkokul 5. sınıfta namaz kılmayı bilen olmayınca kendisi "Ben kılarım" deyip çıkınca "Hoca" lakabı taktılar. Yani ilkokulda benim lakabım Hoca idi. Din Ben bu lakabı yadırgamadım. Biz çünkü hocaya da hoca derdik. Öğretmene de. İmam Hatip süresince ise Tayyip adı ile anıldım. Anne ve babamın bana farklı hitapları yoktu da. Karadeniz'de Tayyip ismini bu şekilde kullanmazlar. Teyyüp diye geçer genelde. Annem rahmetli yumuşatarak o şekilde kullanırdı, babam da öyle kullanırdı. Sonra sonra diye diye düzeltir hale getirdik. Ama söylenen Teyyüp şeklindeydi. Karadeniz'de Fatma ismi mesela, Fadime diye okunur. Rize'de böyledir.



Babam çok otoriterdi



 Babamda çok otoriterdi. Ağzımızdan kötü bir laf çıksa cezası ağır olurdu.  Onun için de zaman zaman babam bizimle hesaplaşmıştır. Faturasını da ağır ödedik ama kazandık.



'Biz bir aşık olduk, pir aşık olduk'



Kasımpaşa’da Tepebaşı Gazinosu vardı. Orada partimizin bir toplantısı var. hanımın tasarımcılık yanı güçlüdür. O dikkatimi çekti. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır.  Şimdi bazıları aşık oldum diyorlar da birçok kişiye de aşık oluyorlar. Bizimki öyle değil. Biz bir aşık olduk pir aşık olduk öyle devam ediyoruz. Sağolsun bizim kahveye tuz gibi birşey atılmadı.



Halamın oğlunun arabası vardı onunla beraber gittik. Babam annem yengem, kakaolu çikolatalı baklava yaptırmıştım onu götürdük. isteme işlemini yatığımzda ben bayağı kızarmışım. sonradan söylediler. Kayınpeder kayınvalide hiç zorlama çıkarmadan kızı verdiler ve uzatmadık bir yıl içinde nişan ve nikahı yaptık.





Sosyal medya bu belgeseli konuşuyor



''Ustanın Hikayesi'' belgeseli, twitter da çok kısa bir sürede Trend Topic sıralamasında en üstte yer aldı. Belgesel hakkında çok fazla tweet atıldı.



İşte o twitlerden bazıları:



@candundaradasi



Aaa..zaten reklamda değil miydik? #ustanınhikayesi



#ustanınhikayesi Askeri tecrübe kantin subaylığından geliyor şimdi anlaşıldı. Bu durumda tabii Şam'a giriş garanti!



@elmasuyumbitmis



ekonomi battı batacak, halk direnişte, ülkece savaşa gidiyoruz ama başbakanımızın kendine belgesel çekecek vakti var. #ustanınhikayesi



@zynpytmr



Hem başbakan Erdogan'ı sevmezsin, sayarsın,söversin, nefret edersin hem de merakindan ekran basinda kilitlenirsin! #ustanınhikayesi



@tiramisucuu



#ustanınhikayesi biraz zalim biraz zulüm biraz da ezip otekilestirirsen sen de ustana benzeyebilirsn inan hiç zor değil sevgili cahil ülkem



@1903istanbul34



Cehape'de izliyor nasıl liderlik yapılır diye Malum onların liderleri kaset ile gider kaset ile gelir.Sahi ne vardı kasette



@ozlem_tass



Beyaz TV'yi kutluyorum. Erdoğan ile ilgili bugüne kadar yapılmış en iyi programı hazırlamışlar. Siyaset yok, gerilim yok. #ustanınhikayesi



@exceptiones



Penguenler çıkınca haber verin! #ustanınhikayesi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin