Ustalar, genç karikatüristlerle buluştu

31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul üyeleri Ümraniye’deki Galeri 5’te genç karikatüristlerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ustalar, genç karikatüristlerle buluştu

Etkinlikte genç yetenekler, dünyaca ünlü karikatüristlerle sohbet edip, kısa süreli çizim dersi alma imkanı buldu. 



Aydın Doğan Vakfı (ADV) ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğiyle geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Yolun Başındakiler’ adlı yarışmada ödül alan genç karikatüristler ile 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul üyelerini Ümraniye’deki Anel İş Merkezi’nde bulunan Galeri 5’te bir araya geldi.



ABD’li jüri başkanı Liza Donnelly ile birlikte jüride yer alan Dokhshid Ghodratipour, Moacır Knorr Gutterres, Catherine Meurisse, Anita O’Brien, Lichuan Xia ve Türkiyeli karikatüristler, önce Galeri 5’teki sergiyi gezdi. Daha sonra aralarında ilkokul, orta öğretim ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu çizim yapan genç karikatüristlerin masalarına oturan jüri üyeleri sohbet ettikleri öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundular. Çocuklardan bazıları da masalarına oturan jüri üyelerinin karikatürlerini çizdi.



”SADECE DÜNYA ÇİZERLERİNE PLATFORM OLMAK DEĞİL KENDİ GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRMEK İÇİN DE ÇABALARIMIZ VAR”



Yaklaşık 2 saat süren etkinliğe katılan Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Üyesi Canan Fetvacı, “Biz bu etkinliği çok önemsiyoruz. Çünkü sadece dünya çizerlerine platform olmak değil aynı zamanda kendi çocuklarımızı, kendi gençlerimizi yetiştirmek için de çabalarımız var. Onun için, Yaratıcı Çocuklar Derneği’yle birlikte ‘Yolun Başındakiler’ sergisini düzenledik. O çocuklara biz destek veriyoruz. Şimdi onlar çalışmalarını uluslar arası çizerlere gösteriyorlar. Onlardan görüş ve bilgi alıyorlar. Böyle böyle bu etkinlikleri çoğaltacağız. Karikatür sadece böyle bakıp geçeceğiniz bir şey değil. Karikatür kendini ifade etmenin çok basit ve güzel bir yolu. Ve herkesin anlayabileceği bir şey. Dolayısıyla çocukların çizdiği bize mesajları oluyor. O çizgilerde önemli mesajlar gizli. Barış, sağlık ve güzel bir dünya istiyorlar. Onların sesine kulak vermemizi sağlayacak inşallah bu” diye konuştu. Fetvacı ayrıca bu tür etkinliklerin çocukların vizyonlarını geliştirdiğini de sözlerine ekledi.



”ADV İLE KURDUĞUMUZ BİRLİKTELİK BİZİ BU GÜNLERE TAŞIDI”



Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, etkinliği düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Aydın Doğan Vakfı ile kurduğumuz birliktelik bizi bu günlere kadar taşıdı. Onların uluslararası çapta düzenledikleri karikatür yarışmalarına hep birlikte genç neslin eklenmesi için çalışıyoruz. Bu yeni çizerlerimiz için büyük bir fırsat ve onlar için büyük bir ayrıcalık. Bu nedenle Aydın Doğan Vakfı’na işbirliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.



”TÜRKİYE’DE BİR KARİKATÜR GELENEĞİ OLDUĞUNU ANLIYORUM”



Etkinlik boyunca genç karikatüristlere çeşitli teknikler gösteren ve çizimleri konusunda tavsiyelerde bulunan 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul Başkanı ABD’li Liza Donnelly, “Türk gençlerinin ne kadar yaratıcı olduklarını görüyoruz. Çok güzel bir sergi. Türkiye’de bir karikatür geleneği olduğunu anlıyorum. Çocuklara bu imkanın tanınmasının çok önemsiyorum” diye konuştu.



Etkinlik sonunca ADV Yürütme Kurulu Başkanı Canan Fetvacı, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, jüri üyeleri ve öğrenciler birlikte fotoğraf çekildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin