Usta yönetmen Terence Davies hayatını kaybetti

"Distant Voices", "Still Lives" (1988), "The House of Mirth" (2000) ve "The Deep Blue Sea" (2011) gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Terence Davies'in 77 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Davies, “Bir defasında dizlerim kanayana kadar dua ettim. Eşcinsel olduğumun farkına varmaya başladığımda bu ülkede bu suçtu.” demişti.

Google Haberlere Abone ol
Usta yönetmen Terence Davies hayatını kaybetti

İngiliz senarist ve yönetmen Terence Davies, geçirdiği kısa bir hastalığın ardından evinde hayatını kaybetti.

İngiltere’nin Liverpool şehrinde doğan ünlü senarist ve yönetmen, 1972 yılında Yerel Eğitim Otoritesi’nin verdiği bursla İngiltere’deki Coventry Drama Okulu’na kaydoldu. Davies, okuldayken “Children” adlı senaryosunu British Film Institute (BFI) Prodüksiyon Kurulu’na gönderdi ve kendisine 8.500 £ ödül verildi.

Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanan Davies’in ödül alan son filmi şair Emily Dickinson’ın (Cynthia Nixon) hikayesini anlatan “Sessiz Bir Tutku” (2016) idi.

Davies’in eşcinsel İngiliz şair ve Birinci Dünya Savaşı gazisi Siegfried Sassoon’u konu alan biyografik filmi Benediction (2021) da, 2021’de Britanya Bağımsız Film Ödülü’ne aday gösterildi.

Yönetmenin bazı filmlerinde de yer alan eşcinsellik teması, 2021’deki son röportajında da ortaya çıktı. Davies, birçok kez eşcinsel bir Katolik erkek olarak büyürken yaşadığı çatışmalardan bahsetti.

Irish Times’a konuşan Davies, “Bir defasında dizlerim kanayana kadar dua ettim. Eşcinsel olduğumun farkına varmaya başladığımda bu ülkede bu suçtu.” açıklamasında bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin