Usta yönetmen Ertem Göreç hayatını kaybetti

Kanlı Sevda, Otobüs Yolcuları ve Karanlıkta Uyuyanlar gibi filmleriyle dikkat çeken yönetmen Ertem Göreç, 90 yaşında hayatını kaybetti. Göreç, uzun süredir Kartal Yakacık'taki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi'nde kalıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Usta yönetmen Ertem Göreç hayatını kaybetti

Yönetmen Ertem Göreç, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Ertem Göreç, Kanlı Sevda, Otobüs Yolcuları ve Karanlıkta Uyuyanlar filmleriyle dikkat çekmişti.

Acı kayıpla ilgili Film Yönetmenleri Derneği'nden "Film Yönetmenleri Derneğinin kurucusu ve onur üyesi olan Türkiye sinemasının değerli yönetmeni Ertem Göreç aramızdan ayrılmıştır. Uzun süredir Kartal Yakacık'taki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi'nde kalmakta olan Ertem Göreç'in vasiyeti üzerine naaşı tıp fakültesine verildi" açıklaması yapıldı.

Usta yönetmen Ertem Göreç hayatını kaybetti

ERTEM GÖREÇ KİMDİR?

Bursa'da 1931 yılında dünyaya gelen usta yönetmenin ilk filmi 1959 yılında çekilen "Kanlı Sevda" oldu. Ertem Göreç, 1961'de, senaryosunu Vedat Türkali'nin yazdığı toplumsal gerçekçi film "Otobüs Yolcuları"nı yönetti. Filmin başrollerinde Ayhan Işık, Türkan Şoray, Senih Orkan, Atıf Kaptan, Reha Yurdakul, Avni Dilligil ve Suphi Kaner oynarken, filmin özgün müziklerini ise Yalçın Tura ve Ruhi Su yaptı.Türkiye'de ilk işçi ve grev filmi olan "Karanlıkta Uyananlar"ın 1964'de yönetmen koltuğuna oturan Göreç'in, "Pamuk Prenses ve 7 Cüceler" adlı filmi ise Türkiye'de fantastik sinemanın ilk örneği olarak

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin