Usta yönetmen başkanlık edecek! Kenan İmirzalıoğlu İtalyan sinemaseverlerle buluşacak!

Ünlü oyuncu Roma Türk Filmleri Festivali'nin konuğu olacak.

Google Haberlere Abone ol
Usta yönetmen başkanlık edecek! Kenan İmirzalıoğlu İtalyan sinemaseverlerle buluşacak!

SRP İstanbul, usta  yönetmen Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanlığında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Roma Büyükelçiliği’nin desteğiyle, bu yıl  ‘Roma Türk Film Festivali’nin dördüncüsünü 15 – 19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirecek.



Festival Başkanlığını Serap Engin'in yaptığı Roma Türk Film Festivali, geçen üç yılda olduğu gibi bu yıl da  Türk Sineması’nın tüm renklerini İtalyan seyircisiyle buluşturacak.



Festival, genç yönetmenlerin filmlerinden ustaların eserlerine, popüler sinema örneklerinden festivallerden ödülle dönen yapımlara geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, kısa filmlerlere de programında yer verecek.



İtalya ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü kuran Roma Türk Film Festivali, bu yıl ki programında da yine Türk Sineması’nı “panoramik” bir bakışla ele alacak.



FESTİVAL ONUR ÖDÜLÜNÜ BU YIL HÜMEYRA'YA VERİYOR



Roma Türk Film Festivali’nin bu yıl ki "Onur Ödülü", tiyatro, TV, müzik ve sinema çalışmalarıyla uzun yıllardır sanata verdiği değerli katkıları için Hümeyra'ya  veriliyor. Festival süresince sanatçının, yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı festival açılış filmi de olan 'Unutursam Fısılda' ile "Ustaya Saygı" bölümünde gösterilecek. 'Dedemin İnsanları' filmleri de İtalyan sinema seyircisi ile buluşacak.



Kendine özgü oyunculuğu ve niteliği önemseyen sinema anlayışının yanı sıra tiyatro, TV ve müzik alanında da yaptığı çalışmalarıyla sanat dünyamızda çok özel bir yere sahip olan sanatçıya "Onur Ödülü", 16 Nisan, Perşembe akşamı Roma’nın en eski sinema merkezlerinden biri olan Barberini sinemalarında gerçekleştirilecek gala gecesinde takdim edilecek.



Hümeyra  ödülünü Festival Onursal Başkanı Ferzan Özpetek'in elinden alacak.



FESTİVAL AÇILIŞ FİLMİ ÇAĞAN IRMAK'TAN



IV. Roma Türk Film Festivali, Çağan Irmak'ın imzasını taşıyan,  bir Yeşilçam hikayesini post-modern intikam, af dileme/dilememe süreciyle birleştirdiği "Unutursam Fısılda" filmi ile perdelerini açıyor.



Hikayesi, iki müzik insanın aşkı üstüne kurulsa da, nadasa bırakılan abla-kardeş ilişkisi, şöhretin bedeli, hayaller, sektör gerçekleri gibi içinde barındırdığı hikâyelerin zenginliğiyle seyirciyi  kendine çeken filmin başrollerinde Mehmet Günsür, Farah Zeynep Abdullah, Hümeyra, Kerem Bursin, Işıl Yücesoy, Gürkan Uygun, Gözde Çığacı ve Köksal Engür rol alıyor.



Açılış filmi Unutursam Fısılda ile sinema seyircisini selamlayacak olan festival bu yıl da "Ustaya Saygı",  "Filmleriyle Geliyorlar",  "Türkler Neye Güler" ve "Kısa Film" bölümlerinden oluşuyor.



Festival’in 'Panoram' bölümünde; İlksen Başarır'ın senaryosunu Mert Fırat ile birlikte yazıp yönettiği 'Bir Varmış Bir Yokmuş', Murat Düzgünoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı, 2014 yılında Antalya ve Adana'dan ödül alan Neden Tarkovski Olamıyorum ve Hüseyin Karabey'in uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi Sesime Gel,  Selçuk Aydemir'in yönettiği, bugüne kadar en çok izlenen Türk filmi olarak gişe rekoru kıran ve başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in  yer aldığı 'Düğün Dernek' ile Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrolünde Zafer Algöz, Ozan Güven, Tülin Özen, Zerrin Tekindor ve Özkan Uğur'un  oynadığı 'Pek Yakında' yer alıyor.



Festivalin "Kısa Filmler" seçkisinde ise; Deniz Özden'in yönettiği Bir Maç Günlüğü, Anıl Kaya'nın yönettiği Dün Bugün Yarın, Mert Gökalp'in  imzasını taşıyan İrme,  Cevahir Çokbilir'in yönettiği Nar Zamanı ve Nazlı Eda Doğan ile Dağhan Celayır'ın yönettiği Bir Fincan Türk Kahvesi yer alıyor.



Türkiye’nin en büyük dijital platformu Digitürk’ün  desteklerini de alarak  İtalyan seyircisiyle buluşmaya hazırlanan IV. Roma Türk Film Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da film gösterimlerini, Roma'nın en eski sinema merkezlerinden biri olan Barberini sinemalarında (Multisala Barberini) gerçekleştirecek.



Onursal Başkanlığını dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in üstlendiği Roma Türk Film Festivali,  Türk sineması adına bir çok başarılı organizasyonu yürüterek adından başarıyla söz ettiren Serap Engin’in Başkanlığı’nda,  SRP İstanbul ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.



Ayrıca; Roma Türk Film Festivali'nin bu seneki konukları arasında ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu da yer alıyor. 



İtalyan sinema seyircisini selamlayacak olan Kenan İmirzalıoğlu için  Özpetek, "Kenan'ın yakışıklılığına diyecek yok. Oyunculuğunu da kanıtlamış bir isim. İtalyan sinema seyircisinin kendisini çok beğeneceğini biliyorum" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin