Usta yönetmen: Açgözlülükle derdim var

Yılın en çok merak edilen filmlerinden Mank, Netflix’te gösterime girerken, filmin yönetmeni David Fincher, Altyazı dergisine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Usta yönetmen: Açgözlülükle derdim var

Altyazı Sinema Dergisi 202. sayısında kapağına David Fincher’ı taşıyor. Altyazı’ya konuşan usta yönetmenin tüm işleri kapsamlı bir dosyayla ele alınıyor. Altyazı’nın yenilenme süreci de tdevam ediyor.

Yılın en çok merak edilen filmlerinden Mank, Netflix’te gösterime girerken, filmin yönetmeni David Fincher üzerine kapsamlı bir dosya Altyazı’nın Aralık sayısında. Altyazı’ya röportaj veren Fincher, senarist ve yazar Uygar Şirin’in sorularını yanıtladı. Üzerine yapışıp kalan etiketlerden sıkıldığını ve süper kahraman filmlerine değil stüdyoların orta bütçeli filmlerden riskli diye uzak kalmasına itirazını tekrarlayan Fincher şunları söyledi:

"Kapitalizmle derdim yok, açgözlülükle derdim var"

“Kapitalizmle derdim yok, açgözlülükle derdim var. Stüdyoların kâr etmeye çalışmasıyla, faturalarını ödemesiyle, çalışanlarının maaşlarını ödemesiyle de derdim yok. Yana yakıla anlatmaya çalıştığım şey şu: eskiden stüdyolar kütüphane oluşturmaya yatırım yaparlardı. Irwin Allen’ın büyük bütçeli filmleri vardı, Alan Pakula’nın küçük bütçeli filmleri vardı, bir de aradakiler vardı. İşte o ara bölge kalmadı artık, yok oldu. Ya gişe garantili büyük filmlere ya da çok kazandırmaması sorun yaratmayacak küçük filmlere yöneldi herkes. Orta bütçelilerden riskli diye uzak duruluyor.”

Usta yönetmen: Açgözlülükle derdim var

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin