Usta tiyatrocuya veda! Sevenleri zor anlar yaşadı

Önceki gün vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Usta tiyatrocuya veda! Sevenleri zor anlar yaşadı

Tedavi gördüğü Medistate Kavacık Hastanesi'nde önceki gün vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda tören düzenlendi.



Nejat Uygur'un Türk bayrağına sarılı tabutu, sahnede hazırlanan platforma konuldu. Tabutun önüne de sanatçının fotoğrafı yerleştirildi.



Bu sırada, eşinin tabutuna bakan Nejla Uygur, gözyaşlarına hakim olamadı. Nejla Uygur, gazetecilere yönelik, "Bakın çocuklar size bakıyor. Birazdan sahneye çıkacak gibi" dedi.



Daha sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nejla Uygur'un yanına gelerek elini tuttu ve başsağlığı diledi. 



 "Başbakanımız ve eşi de aradı"



Nejla Uygur, taziye için gelenlere teşükker ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da kendisini telefonla aradığını söyledi. Uygur, "Sayın Başbakanımız aramıştı, Emine hanım da ayrı aramıştı. 'Abla, kalbim sizinle beraber' dedi. Bir toplantısı varmış, 'maalesef gelemeyeceğim dedi" diye konuştu. 



Eşinin, halkın sanatçısı olduğunu belirten Nejla Uygur, "Doğum yeri Türkiye, Nejat'ın" dedi.



Sarıgül de Nejat Uygur'un bütün Türkiye'nin "Nejat abisi" olduğunu ifade etti.



Daha sonra salona gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Nejla Uygur'a taziyelerini iletti. 



 "Bu acıyı o kadar çok dostun paylaştığını görmek acımızı hafifletti"



Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından aile adına konuşan Behzat Uygur, babasının bedenen aralarından ayrıldığını ancak her zaman onun kendileriyle olacağını söyledi.



Babalarıyla bambaşka ilişkilerinin olduğunu, tüm kardeşler olarak çoğunlukla eğlendiklerini belirten Uygur, "Annem ve kardeşler, acımızı nasıl paylaşacağımızı bilmiyoruz ama bizim bugünümüzde bu acıyı o kadar çok dostun paylaştığını görmek acımızı hafifletti. Usta herkesin sanatçısı olmayı düşündü ve böyle sürdürdü sanat hayatını. Bizler içinde iyi bir örnek olmuştur. Babamızı, annem sevgili eşini, bugün toprağa verecek ama o  her zaman bizlerle yaşayacak. Fazla bir şey konuşamıyorum, boğazıma düğümleniyor. Ustanın dediği gibi, oyunun sonunu hep öyle bitirirdi. Ben de öyle bitireyim sözümü; 'Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi babam. Ben de ustanın bu sözüyle bitiriyorum."



"Sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı"



Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da sanat dünyasından bir yıldızın daha kaydığını söyledi.



Uygur'un güzel bir insan olduğunu ve arkasından çok güzel şeyler söyleneceğini ifade eden Topbaş, bir kişinin veya sanatçının işini, sanatını ruhuyla yaptığında başarıya ulaştığını kaydetti.



 "7'den 70'e toplumun gönlünde taht kurdu"



Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ise "Nejat enişte" dediği sanatçıyla çok güzel günlerinin olduğunu söyledi.



Uygur'un, Türkiye'nin bütün sokaklarında binlerce yurttaşla buluştuğunu belirten Sarıgül, "Zaman zaman bir doktor, zaman zaman bir siyaset adamıydı. 7'den 70'e toplumun gönlünde taht kurdu. Burada örnek almamız gereken bir eş ve anne var. 7 yıl 'Nejat baba'nın başından bir dakika bile ayrılmadı. 7 yıl 'Nejat baba'nın son dakikasına kadar yanından ayrılmayan Nejla ablaya saygılarımı sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.



Nejat Uygur'un sanat hayatıyla ilgili kısa bir filmin de gösterildiği törene, sanatçının çocukları Ahmet, Süheyl, Süha, Kemal ve Behzat Uygur, Mustafa Alabora, Nedim Saban, Üstün Asutay'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, yakınları ve sevenleri katıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da törene çelenk gönderdiği görüldü. 



Uygur'un cenazesi, dua okunmasının ardından Teşvikiye Camisi'ne götürüldü. AA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin