Usta sanatçıya büyük tuzak!

Usta sanatçı Arif Sağ, kurucu üyesi olduğu Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Müyorbir’den ihraç edildiği iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Usta sanatçıya büyük tuzak!

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağ'ın, kurucu üyesi olduğu Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Müyorbir tarafından 2 Mayıs tarihinde seçim sistemlerinin hakkaniyetle işletilmesi gerekliliğine dair yaptığı uyarı nedeniyle yönetim kurulu üyeleri tarafından ihraç edildiği bildirildi.



Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 



Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Arif Sağ, kurucu üyesi olduğu Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Müyorbir tarafından hukuk dışı bir süreç işletilerek ihraç edilmiştir.Müyorbirtarafından,  02.05.2013 tarihine alınan haksız karar,  objektif bir değerlendirmeden uzak ve öncesinde talep edilen savunmanın dikkate alınmadığı, planlanmış bir karardır. Arif Sağ, gerek başkanlığını yürüttüğü Mesam ve gerekse temsil ettiği eser sahibi üyelerin haklarını korumak konularında, demokratik yaklaşımı esas alan bir anlayışa sahiptir. Sayın Arif Sağ’ın,  Müyobir Genel Kurulu sırasında, evrensel hukuk ilkeleri ve seçim sistemlerinin hakkaniyetle işletilmesi gerekliliğine dair haklı uyarı ve talepleri, Müyorbir Yönetim Kurulu tarafından, üyelikten ihraç kararında gerekçe olarak kullanılmıştır. Müyorbir’in bir meslek birliği olarak, eser sahibi üyelerinin haklarını korumayı ilke edinmiş Arif Sağ hakkında aldığı hukuksuz ve haksız ihraç kararına sessiz kalmıyor ve protesto ediyoruz."



"ARİF SAĞ MÜYOBİR'İN KURUCU ÜYESİ DEĞİLDİR"



Aralarında Edip Akbayram, Kubat, Onur Akın, Ali Kocatepe, Belkıs Akkale gibi birçok sanatçının yer aldığı Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu tarafından Arif Sağ'ın ihraç edildiği haberlerinin yalan olduğunu belirtilerek şu açıklamalarda bulunuldu; 



"Sayın Arif Sağ'ın “Müyorbir üyeliğinden ihraç edilmesi ile ilgili olarak” avukatı tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmaktan uzaktır. Bu nedenle; kamuoyu ve Müyorbir üyelerinin konuyla ilgili aydınlatılması ve Arif Sağ’ın avukatı tarafından yapılan açıklamanın düzeltilmesi bakımından Müyorbir Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Şöyle ki; “Sayın Arif Sağ, Müyorbir üyeliğinden haksız şekilde değil, aksine hukukun, ilgili yasa ve mevzuatın, Müyorbir Tüzüğü’nün öngördüğü ve gerekli kıldığı koşullar kapsamında Müyorbir üyeliğinden ihraç edilmiştir. Arif Sağ, Müyorbir’e ve Müyorbir yönetim kurulu’na yönelik haksız ve hukuk dışı eylem, söz ve beyanları nedeniyle Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile aldığı kararla Haysiyet-Disiplin Kurulu’na sevkedilmiştir. Müyorbir Haysiyet-Disiplin Kurulu tarafından Arif Sağ’dan yazılı savunma talep edilmiş, ancak Arif Sağ yazılı savunmasında da mevzuat ve Tüzüğe aykırı söz ve beyanlarında devam etmiş, haksız tutumunda ısrarcı olmuştur. Bunun üzerine Müyorbir Haysiyet Kurulu, ilgili mevzuat ve Müyorbir Tüzüğü gereğinde Arif Sağ’ın üyelikten ihracına karar vermiştir. Arif Sağ, Müyorbir kurucu üyesi değildir. Müyorbir’in 14 yıllık tarihinde oybirliği ile ihraç edilen tek üye Arif  Sağ’dır. Arif Sağ’ın üyelikten ihracında herhangi bir haksızlık, hukuka aykırılık yoktur. Müyorbir, Müyorbir Yönetim Kurulu hiçbir zaman ve hiçbir üyesi, hiçbir işlemi için hukuku gözardı etmemiştir, etmeyecektir."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin