Usta sanatçı, yurt dışında 'en iyi oyuncu' seçildi

Usta sanatçı Mahmut Gökgöz, başrolünde olduğu Mehmet Tığlı yönetmenliğindeki ‘Sycamore/Çınar’ isimli film ile yurt dışında en iyi oyuncu seçildi ve iki ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Usta sanatçı, yurt dışında 'en iyi oyuncu' seçildi

 Usta sanatçı Mahmut Gökgöz, başrolünde olduğu Mehmet Tığlı yönetmenliğindeki ‘Sycamore/Çınar’ isimli film ile yurt dışında iki ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Los Angeles Cinematography Awards’ta “En İyi Oyuncu” seçilen Gökgöz, bu kez de Romanya’da yapılan Short To The Point kısa film festivalinin Mart seçkisinde “En İyi Oyuncu” ödülünü aldı.

Filmde kaybolmuş ve kaybolduğunun farkında olmayan bir adamın öyküsünün anlatıldığını söyleyen Mahmut Gökgöz; “Film gerçek bir olaya dayanıyor. Alzheimer hastalığını konu edinen bir film. Ekip olarak aldığımız başarılar sebebiyle çok mutluyum” dedi.

Koronavirüs salgınından önce Mart ayında İrlanda’da prömiyeri gerçekleştirilen film, şimdiye kadar 12 uluslararası festivale seçildi ve toplamda 8 ödül kazandı.

Festival yolculuğu hala devam eden filmin sonbahar aylarında ise Türkiye’de yapılacak gala ile seyirciyle buluşması planlanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin