Usta sanatçı Güneştekin müjdeli haberi paylaştı "Gunestekin Art Refinery Venice" 2024’ün sonbaharında kapılarını açıyor

Venedik’in simge tarihi yapılarından Palazzo Gradenigo usta sanatçı Ahmet Güneştekin tarafından satın alınmıştı. Güneştekin, "Gunestekin Art Refinery Venice" dönüştürülecek Palazzo Gradenigo’nun 2024’ün sonbaharında kapılarını sanat dünyasına açacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Usta sanatçı Güneştekin müjdeli haberi paylaştı "Gunestekin Art Refinery Venice" 2024’ün sonbaharında kapılarını açıyor

Venedik’in Santa Groce bölgesinde yer alan, asırlar boyu zamana tanıklık eden göz alıcı mimariye sahip  Rönesans dönemi yapılarından Palazzo Gradenigo,  geçtiğimiz aylarda usta sanatçı Ahmet Güneştekin tarafından satın alınmıştı.

Usta sanatçı Güneştekin sosyal medya hesabından müjdeli haberi paylaştı. Ünlü ressam Güneştekin,  "Gunestekin Art Refinery Venice" dönüştürülecek Palazzo Gradenigo’nun tarihi yapının kültürel miras olduğu için satışının zor olduğunu ancak başında bulunduğu Güneştekin Vakfı'nın öngörülen kriterlere uygun yeterliliği aldığını duyurdu. 

"8 ŞUBAT 2024'TE ANAHTARI TESLİM ALACAĞIM"

"Gunestekin Art Refinery Venice" dönüştürülecek Palazzo Gradenigo'nun restorasyon için İtalya’dan önemli bir mimarlık şirketi ile görüşmelere başladıklarını ifade eden Güneştekin "İtalya Hükümetine ait olan kültürel yapılar kanun gereği satışı bittikten 60 gün sonra yapının anahtarı hükümet tarafından verilir. 8 Şubat 2024’te anahtarı teslim alacağım ve hemen restorasyon çalışmalarını başlatacağız. Tahmini olarak 2024’ün sonbaharında "Gunestekin Art Refinery Venice" kapılarını sanat dünyasına açacak." dedi. 

"SANAT DÜNYASINA UFUK AÇMASI DİLEĞİYLE"

Güneştekin  "Türkiye adına dünyaya sesimizi sanatla duyurmak için Güneştekin Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı da sağlanacak Palazzo’da. Sanat dünyasına ufuk açması dileğiyle bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan mutluyuz." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin