Usta oyuncunun ödülünü Cem Yılmaz ve Uğur Yücel verecek

20. Nürnberg Türkiye- Almanya Film Festivali'nde usta oyuncu Şener Şen’e ödülünü, Cem Yılmaz ve Uğur Yücel verecek.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncunun ödülünü Cem Yılmaz ve Uğur Yücel verecek



Festival yöneticileri Ayten Akyıldız ile Adil Kaya düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarına bilgi verdi. 20. Nürnberg Türkiye- Almanya Film Festivali, 13 Mart saat 19.00’da Nürnberg Tafelhalle’de Türkiye ve Almanya Sinemasının özgün eserlerine kapılarını açacak. Açılış ise sevilen Türk sinema filmi 'Eşkıya' ile yapılacak.



Hanna Schygulla, Şener Şen ve Yavuz Turgul’a açılış galasında onur ödüllerini Cem Yılmaz ve Uğur Yücel verecek.



20. yılında 30'u prömiyer olmak üzere festivale, toplam 38 film ve 70'den fazla sanatçı katılacak. Festivalin 20. yıl konserinde kardeşliğin türkülerini Kardeş Türküler seslendirecek. Festival Almanya’dan Federal Hükümeti Medya Bakanlığı, Bavyera Eyaleti Medya Bakanlığı, Türkiye’den T.C. Kültür Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Tanıtım Fonu desteğinde gerçekleşecek.



20. Türkiye Almanya Film Festivali'nin programı tamamlanmış durumda. Alman savaşı sonrası sinema tarihinin belirleyici bir parçası olan Hanna Schygulla, birçok Avrupalı usta ile çalışarak, oyunculuğu ile Avrupa sinemasına büyük katkı sağlayan isimler arasında yer alıyor. Şener Şen ise canlandırdığı karakterler ile taşra ile kent kültürünün entegrasyonuna büyük katkı sağlarken, kültürlerin bir arada yaşayabileceğini ianılmaz bir biçimde yansıtan ve herkes tarafından sevilen bir aktör. Her türlü önyargıya mizah ve samimiyet ile karşı durmak, Şener Şen’in başarısının bir unsuru olarak görülüyor. Yavuz Turgul’un senaryoları ve Eşkıya filmi ise Türk sinemasında bir dönüm noktası olarak görülüyor. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin