Usta oyuncu Max Julien hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu ve senaryo yazarı Max Julien, 88 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, 30 yıllık eşi Arabella duyurdu. Juilen'in Kaliforniya, Sherman Oaks'ta öldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncu Max Julien hayatını kaybetti

Oyunculuğunun yanı sıra yazdığı senaryolarla da dikkat çeken ünlü oyuncu Max Julien, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haberi, 30 yıllık eşi Arabella duyurdu.

Juilen'in Kaliforniya, Sherman Oaks'ta öldüğü açıklandı. Ölüm nedeni ise belirtilmedi.

MAZ JULIEN KİMDİR?

1973 yılında The Mack filmindeki Goldie rolüyle adını hafızalara kazıyan Max Julien, Michael Campus'un yönettiği filmde Juanita Moore ve Richard Pryor ile birlikte rol almıştı. Filmde Oakland'da eski bir mahkumu canlandıran Juilen, filmin büyük başarısıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bağımsız bir film olan The Mack, diyalogları ve Willie Hutch'ın yaptığı müzikleriyle kült bir film haline geldi.

Filmin senaryosunun ilk taslağını o zamanlar San Quentin Hapishanesi'nde mahkum olan Robert J. Poole yazmıştı. Julien ve Pryor çekimler sırasında senaryoyu revize etmişti.

Max Julien'in oyunculuk kariyeri aslında 1950'li yıllara dayanıyordu. Washington D.C'de doğan oyuncu, Howard Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra New Yor'ta tiyatrocu oldu. Ardından Psych Out ve Makin Straight filmlerinde Jack Nicholson ve Harrison Ford gibi isimlerle çalıştı. Öncesinde bir iki TV filminde de rol aldı.

Goldie'de oynadığı yıl yazdığı senaryo Cleopatra Jones filminde kullanıldı. 1974'te yazdığı başka bir senaryoda Gordon Parks'ın konusu oldu.

Julien'in en çok bilinen eseri The Mack, 90'lı yıllarda LL Cool J, Too Short ve Big Daddy Kane gibi hip-hop yıldızlarının şarkılarında da izler bırakmıştı.

Julien ayrıca heykeltraş ve giysi tasarımcısıydı.

Etiketler ABD Kültür sanat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin