Usta oyuncu hayatını kaybetti

Ressam, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hikmet Karagöz, hayatını kaybetti. 73 yaşında hayata veda eden Hikmet Karagöz, Bizimkiler dizisinde Abbas karakteriyle hafızalara kazınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncu hayatını kaybetti

Ressam, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hikmet Karagöz, hayatını kaybetti.  Bizimkiler dizisindeki 'Abbas' karakteriyle hafızalara kazınan Hikmet Karagöz 73 yaşındaydı.

Hikmet Karagöz'ün kızı Zeynep Karagöz , Twitter hesabından yaptığı paylaşımla babasının hayatını kaybettiğini "Babişkom, Hikmet Karagöz bugün son yolculuğuna çıktı... Bu kez dönüşü yok; ardından tebessümler, kadehler ve anılar, sohbetler yakışır. Korona nedeniyle cenaze töreni olması mümkün gözükmüyor. Hatrına şerefe..." ifadeleriyle duyurdu.

Hikmet Karagöz kimdir?

1946 yılında Samsun'da doğdu.

1962-1963 yıllarında Eminönü Halkevi'nde amatör olarak tiyatroya başlayan sanatçı, 1964'te Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. 1974 yılında Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'la TV yapımlarında rol almaya başladı. Sinemaya geçişi "Faize Hücum" filmiyle 1982'de oldu. Bizimkiler dizisindeki abbas rolüyle geniş kitlelerce tanındı. 1986'dan bu yana ağırlıklı suluboya olmak üzere resim yaptı. Profesyonel olarak resim yapıyor ve sergiler açtı.

Etiketler oyuncu bizimkiler abbas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin