Usta oyuncu Halit Akçatepe hayatını kaybetti!

Hababam Sınıfı bir kez daha öksüz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncu Halit Akçatepe hayatını kaybetti!

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Halit Akçatepe, 79 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Halit Akçatepe İstanbul’da yaşamını yitirdi. 1938’de Üsküdar’da doğan Akçatepe, ilk filmini 1943’te 5 yaşındayken çekmişti.



Hababam Sınıfı'nın Güdük Necmisi



1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Babası yine bir oyuncu olan Sıtkı Akçatepe idi. Bir yönetmenin "Bize bir çocuk oyuncu lazım" deyince babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk olarak 5 yaşındayken 1943'te bir filmde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti.



'Ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz'



Kemal Sunal ve Tarık Akan'dan sonra Hababam Sınıfı'nın efsane oyunculardan 'Güdük Necmi' Halit Akçatepe de hayata veda veda etti. Akçatepe, 2014'te verdiği söyleşide "Cenazemde görürsünüz benim ne kadar sevildiğimi" demişti.



Doktoru ölüm nedenini açıkladı



Halit Akçatepe'nin kaldırıldığı hastanedeki doktor Osman Arıkan, ünlü oyuncunun 14.40'ta hayatını kaybettiğini belirtti. Doktor Arıkan, "Acil servisimize alır almaz müdaheleye başladık. 45 dakika süren resitasyon müdahalelerine rağmen 14.40 itibariyle ex kabul ettik. Kalp ve solunum durması olarak kabul ediyoruz. Ani bir kalp krizi şeklinde olduğu gözüküyor" dedi.



'Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek'



Halit Akçatepe'nin özel hemşiresi Fatih Gedik usta sanatçının kızından aldığı bilgileri aktardı. Gedik, "Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek ama kesin bir tarih yok. Halit Bey son günlerinde gayet mutluydu" ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin