Usta kalem, bu yazısıyla Taraf'a veda etti!

Hangi yazar bugünkü köşesinde ayrılığı duyurdu?

Google Haberlere Abone ol
Usta kalem, bu yazısıyla Taraf'a veda etti!

Taraf yazarı Cafer Solgun, gazeteden ayrıldığını duyurdu.



10 Mayıs 2013 tarihinden beri Taraf gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Solgun'un bugün veda yazısı yayınlandı.



Solgun, yazısında ayrılıkla ilgili "Bu köşede yazılarıma son veriyorum. Maksat kayda geçsin: Yazılarıma doğrudan veya dolaylı herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Sansüre maruz kalmadım. Yazılarıma son vermemin “olaylı” bir haber değeri yok yani. Mesele, Türkiye şartlarında yazarak yaşamını idame ettirmek gibi zor bir işin üstesinden gelmeye çalışıyor olmamdan ibaret" ifadelerini kullandı.



Daha önce Yenisöz, Yurt, Today's Zaman'da köşe yazıları kaleme alan Solgun'un yeni adresi önümüzdeki günlerde belli olacak.



İşte, Solgun'un Taraf'taki veda yazısı:



‘Baba yazın bitti mi?’

 

Bu köşede ilk yazım 10 Mayıs 2013’te yayınlandı. Bugüne değin çoğunlukla haftada iki kez olmak üzere ülke gündemiyle ilgili yorum ve analizlerimi sizinle paylaştım. Yazı dizileri ve dosyalar hazırladım. Başından beri Taraf’a yazı, haber ve yazı dizileriyle katkı sundum. Taraf’ın Neşe Düzel yönetimindeki “yeni” dönemini de düzenli yazarak destekledim. Bunu sadece kendi açımdan değil, medyanın mevcut iç karartan hâli nedeniyle önemsediğim için yaptım. Medyanın itibarının yerlerde süründüğü bu dönemde Taraf’ın daha iyi ve etkili bir noktada olması gereği var. Bu nedenle geçen yıl Taraf’tan ayrılıp başka mecra ve “görevlere” yelken açarken “madem artık biz yokuz, Taraf batsın” diyerek ahlaki düzeylerini sergileyen gazetecilerden olmadığımı altını çizerek belirtmek isterim.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin