Usta isim tiyatro sahnesinde anılacak!

Nejat Uygur'un doğum günü için bir anma töreni düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Usta isim tiyatro sahnesinde anılacak!

Türk Tiyatrosu’nun komedi alanındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur, doğumunun 88. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Markopaşa” müzikali ile anılacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, usta sanatçıları anmaya devam ediyor.



İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu, tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur’u doğumunun 88. yılında kendisinin de uzun yıllarca başarıyla oynadığı “Markopaşa” oyunu ile anacak.

 

Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüze yeniden uyarlanan “Markopaşa” müzikali, 9 Ağustos Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 21.00’de sahnelenecek.



Müzikalde; Nejat Uygur’un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur ile eşi Nejla Uygur’un yanı sıra Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin ve Ömer Yılmaz rol alacak. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nda önemli bir yer teşkil eden müzikal, Nejat Uygur ve tiyatro severleri bir araya getirecek.

 

Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg’un kaleme aldığı oyun, Nejat Uygur tarafından Türkçe’ye ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’na uyarlandı. Oyun, 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında izleyiciye sunulacak.



Seyirciler, “Markopaşa” müzikalinin biletlerini Biletix’ten temin edebilecek.

 

Tiyatroyu sevdiren sanatçı: Nejat Uygur

 

Öğretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olarak 1927 yılında Kilis’te dünyaya gelen Uygur, İsmail Dümbüllü tarafından keşfedildi. Eğitimini Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde tamamlayan Nejat Uygur, tiyatro ile okul yıllarında tanıştı. Tiyatroya 1949 yılında Nejat Uygur Tiyatrosu’nda profesyonel olarak başladı. 60 yılı aşkın tiyatro yaşamında birçok ödülün sahibi olan Uygur, 1988 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçı, yaşamı boyunca Anadolu’nun hemen hemen her yanını gezerek oyunlarını sergiledi ve tiyatronun izleyici tarafından ilgi görmesini, sevilmesini sağladı. Türk Tiyatrosu’nun bugünlere gelmesinde büyük emeği olan usta tiyatrocu Nejat Uygur, ABD ve Avrupa’da turneler düzenleyerek tiyatromuzu yurt dışında da tanıttı. İlerleyen yaşına rağmen tiyatroyu ve oyunculuğu hiç bırakmayan Uygur, 18 Kasım 2013 tarihinde vefat etti. Sanatçısının; Cibali Karakolu, Hastane mi? Kestane mi?, Minti Minti, Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi ve Marko Paşa akıllarda kalan tiyatro oyunlarından birkaçıdır. Ayrıca usta oyuncu; Beyaz Melek, Vizontele Tuuba, Cafer Bey İyi, Fakir ve Kibar, Cafer’in Nargilesi ve Cafer Bey filmlerinde rol almıştır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin