Usta gazetecilerin deprem bölgesindeki izlenimleri belgesel oldu

MedyaTava TV, deprem bölgesine giden tv100'ün ünlü ekran yüzleri, usta gazeteciler, muhabirler ve kameramanların izlenimlerini ‘Ben Oradayken…’ diyerek belgeselleştirdi. Belgeselde Okan Bayülgen, Ece Üner, Oğuz Haksever, Cengiz Semercioğlu gibi usta gazeteciler gördüklerini ve yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

6 Şubat 2023 tarihinde 10 şehrimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşananlar ‘Ben Oradayken…’ isimli belgesel ile ekranlara taşındı. Yönetmenliğini Utku Baş’ın yaptığı MedyaTava TV yapımı belgeselde, tv100’ün ilk günden deprem bölgelerine giden ekipleri ile röportajlar ve özel görüntüler yer alıyor. Okan Bayülgen, Ece Üner, Oğuz Haksever, Erdoğan Aktaş, Cengiz Semercioğlu ve Kerem Kırçuval gibi edya dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra tv100 haber spikerleri, muhabirleri, kameramanları ve ulaşım ekibinin de izlenimleri, yaşadıkları, belgesel ile izleyicilere aktarılıyor.

Usta gazetecilerin deprem bölgesindeki izlenimleri belgesel oldu

Cengiz Semercioğlu

Oğuz Haksever: Biz bombaladık o şehirleri

Duayen gazeteci Oğuz Haksever, belgeselde yer alan röportajında, gidince gördüklerinin bombalanmış şehirleri aklına getirdiğini anlatıyor. Haksever, 99 depreminin ardından yıllar geçtiği halde alınmayan önlemlere dikkat çekerek “Hepimiz suçluyuz. Biz bombaladık o şehirleri.” İfadelerini kullanıyor.

Usta gazetecilerin deprem bölgesindeki izlenimleri belgesel oldu - Resim : 2

Oğuz Haksever

Okan Bayülgen: O evler bir tabutmuş!

tv100 ekibi ile deprem bölgesine giden Okan Bayülgen ise, ‘Ben Oradayken…’ isimli belgeselde, özellikle insanların hayatları boyunca bir ev için çabaladıklarının altını çizerek, “Bu kadar iyi, güzel insanlar böyle ölmeli miydi? Bütün bunlar anlamsızmış, saçmalıkmış. Orası bir ev değil, bir tabutmuş. ifadelerine yer veriyor.

Usta gazetecilerin deprem bölgesindeki izlenimleri belgesel oldu - Resim : 3

Okan Bayülgen

Ece Üner: Benim onlara ihtiyacım varmış

tv100’ün sevilen ismi Ece Üner ise belgeselde, özellikle depremzedelerle olan temaslarına yer veriyor. Depremde enkazda kızının elini tutarken görüntülenen sembol isim, baba Mesut Hançer ve enkaz altından çektiği videoda “Ölürsem borcumu ödeyin” diyerek gündem olan Fatma Kurt ile yaptığı röportajlarda yaşadıklarını anlatan Üner, “Ben oraya bir omuz olmaya gittim ama benim onlara ihtiyacım varmış. İnsanların inanılmaz tevekkülü beni çok etkiledi.” sözlerine yer veriyor.

Usta gazetecilerin deprem bölgesindeki izlenimleri belgesel oldu - Resim : 4

Ece Üner

Toplumsal hafızaya katkı

Gazeteci Erdoğan Aktaş’ın “Hepimizin hafızalarında fotoğraflar kaldı. Bu fotoğrafları unutmamalıyız” ifadelerini kullandığı ‘Ben Oradayken…’, depremin ardından yaşananlara bir bütün içerisinde yer vererek, toplumsal hafızaya bir katkı sunmayı hedefliyor. Belgeselin yönetmeni Utku Baş, “Hızla değişen gündem karşısında yaşananları, bir sayfayı çevirir gibi unutmamız gerekiyor. Bu belgesel ile sadece yaşananları aktarmıyoruz. Oraya giden, depremi yerinde gören, yaşayan herkesin kendi iç sorgulaması ile izleyenlerin de dahil olacağı bir yüzleşme yaratmak istedik. ‘Ben Oradayken…’, yaşananları sadece haber çizgisinden çıkararak insani tarafıyla sunmaya çalışıyor. Her gün yeniden bakmamız, yeniden düşünmemiz gereken bir olay yaşadık. Hayatı bu olaya bakarak dönüştürmeyeceksek, neye bakarak dönüştüreceğiz?” ifadelerini kullandı.

Usta gazetecilerin deprem bölgesindeki izlenimleri belgesel oldu - Resim : 5

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin