Ürdün medyasından Başbakan Erdoğan'a 'Hizmet' uyarısı!

El-Rai’de, Başbakan’ın Hizmet Hareketi’ni karşısına alarak büyük hata işlediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Ürdün medyasından Başbakan Erdoğan'a 'Hizmet' uyarısı!

Ürdün’ün prestijli gazetesi El-Rai’de yayınlanan bir makalede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni karşısına alarak büyük hata işlediği belirtildi. 



Türkiye'yi yakından izleyen önemli kanaat önderlerinden Bilal Hasan Et-Tel imzasıyla yayınlanan makaleye göre, Ortadoğu politikaları sebebiyle Arap dünyasındaki itibarı tartışılmaya başlanan Başbakan Erdoğan, Türkiye içinde de büyük bir sorun ile karşı karşıya. Gezi olaylarında önemli hasar alan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni de karşısına almasının “büyük tehlike” olduğuna vurgu yapılan makalede, Hizmet Hareketi’nin hemen her seçimde AK Parti’nin demokratikleşme ve reform politikasına büyük destek verdiğine dikkat çekildi. 



Makalede Fethullah Gülen Hocaefendi’nin teşvikleriyle Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında faaliyetler yürüten hareketin sosyal ve ekonomik hayattaki ağırlığına dikkat çekildikten sonra şu ifadeler kullanılıyor: “Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni kaybetmesi, hükümetin bekası için büyük bir tehlike anlamına gelmektedir.” 



Ürdünlü düşünür, Hizmet Hareketi’nin, içerisinde “milyonları barındırdığı”nı vurgulayarak, AK Parti'nin muhtemel kaybının büyüklüğüne dikkat çekti. Bilal Hasan Et-Tel, ayrıca bu durumda toplumun diğer muhafazakar kesimlerinde de Erdoğan’a karşı memnuniyetsizliğin giderek artacağına ve toplumsal barışın büyük yara alacağına vurgu yaptı. 



AK Parti’nin makul çözüm getirmeden dershaneleri kapatma kararının da eleştirildiği makalede “Hizmet daha önce imam hatip liselerinin kapatılmasına ve medyaya yapılan baskılara vs. karşı çıktığı gibi bugün de dershanelerin kapatılmasına karşı çıkıyor.” görüşüne vurgu yapıldı. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin