Ünlülerin sesini taklit edip ünlüleri dolandırdılar. 15 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

İzmir'de, resepsiyonları arayıp kendilerine otel sahibi olarak tanıtan şüpheliler, 47 kişiyi 15 milyon TL dolandırdı. Çetenin, Doğukan Manço ve Erhan Güleryüz gibi ünlü isimlerin sesini taklit ederek Demet Akalın ve Beyazıt Öztürk para istediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlülerin sesini taklit edip ünlüleri dolandırdılar. 15 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte birçok otelin resepsiyonunu arayarak kendilerini otel sahibi olarak tanıtan ve otelin tadilatı için acil para lazım olduğunu söyleyerek toplam 47 çalışanın 15 milyon TL dolandırıldığı bilgisini aldı.

Vatandaşların da şikayeti üzerine harekete geçen polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, 11 şüpheli farklı adreslerde gözaltına alındı.

abah'ın haberine göre, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 22 bin TL nakit para, telefon, sim kart, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 11 şüpheliden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklandı.

Ünlüleri de dolandırmışlar 

Çetenin Doğukan Manço ve Erhan Güleryüz'ün sesini kullanarak ünlüleri de dolandırdığı ortaya çıktı. Çete üyeleri Demet Akalın ve Beyazıt Öztürk gibi isimleri arayarak para istedi. 

Kurtalan Ekspres'in üyesi Ahmet Güvenç'in de "Abi ben Doğukan, evden ayrıldım, acil paraya ihtiyacım var" diyerek dolandırıldığı anlaşıldı. Güvenç, Doğukan Manço sandığı dolandırıcıya bin lira gönderdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin