Ünlü yönetmenlerden tutuklu meslektaşları için çağrı!

Ken Loach, Mike Leigh gibi birçok Avrupalı yönetmen gözaltına alınan meslektaşları Oleg Sentsov'un serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmenlerden tutuklu meslektaşları için çağrı!

Pedro Almodovar, Ken Loach, Béla Tarr ve Wim Wenders gibi Avrupa'nın en saygın film yönetmenleri, Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov'un serbest bırakılması için Rus yetkililere birlikte imzaladıkları bir mektup gönderdi.



The Telegraph'da yer alan habere göre, terör saldırısı düzenlemekle suçlanan Sentsov, Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafında Kırım'da Mayıs ayında tutuklandı. Daha önce Pussy Riot üyelerinin avukatlığını da yapan Oleg Sentsov'un avukatı Dmitry Dinze, Sentsov'a yöneltilen terör suçlamasını reddediyor.



Sentson'un filmlerini destekleyen bir Alman film fonu başkanı Kristen Niehuus ise, Sentsov'un yalnızca Rusya'nın Kırım'ı topraklarına katmasını protesto ettiğini iddia etti.



Sentson'un bir video turnuvasını anlattığı 'Gaamer' adlı filmi ile Avrupa festivallerine kabul edilmiştir ve ona 'Rhino' filmi için fon temin etmesine yardımcı olmuştur. Fakat daha sonra bu çalışması protesto hareketi nedeniyle ertelendi. 


Etiketler ken loach çağrı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin