Ünlü yönetmenler TRT'nin yeni dizisi için buluştu

'Lost' dizisinin Amerikalı yönetmeni Bobby Roth, TRT'de yayınlanacak 'Filinta' dizisinin bazı sahnelerini çekmek amacıyla Kocaeli'ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmenler TRT'nin yeni dizisi için buluştu

Dünyada izleyici rekorları kıran 'Lost', 'Revenge', 'Prison Break’ gibi popüler serilerin yönetmeni Bobby Roth ile Türkiye ve Ortadoğu'da 'Zerda', 'Aliye', 'Binbir Gece' gibi önemli dizilere imza atmış olan ünlü yönetmen Kudret Sabancı, yine kendisinin çektiği, Es Film ve Maya Film'in ortaklığında yapılan, çok yakında TRT ekranlarında izleyicisine ulaşacak olan 'Filinta' dizisinin çekimlerinin yapıldığı İzmit Seka Film Platosu'nda bir araya geldiler.  



'Filinta' dizisinin yapımcılarının, platoda basını ağırladığı brunch ve set atmosferinde iki ünlü yönetmen, dizinin senaristi Altuğ Küçük  ve dizinin oyuncuları,  Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Onur Tuna, Naz Elmas, Damla Aslanalp, Kayra Şenocak, Kamil Güler, Bülent Alkış, Reshad Strik, Serhan Ernak,  Ercan Demirel, Çağrı Erçeber, Hakan Yufkacıgil, Uğur Yıldıran ve Ceren Yılmaz da  basın toplantısına eşlik ettiler.



Yapımcıların ve Kudret Sabancı'nın davetiyle dizinin ilk bölümünün çekimlerine katılan ve ardından Türkiye'de Cumartesi günü İstanbul Intercontinental'de dünyada önemli pazara sahip,  gelişim gösteren film ve dizi sektörü ile ilgili bir panele katılacak olan Bobby Roth ile Kudret Sabancı set buluşmasında, basının da sorularını yanıtladılar. 



Roth ve Sabancı karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak 'Filinta' dizisinin ilk bölümünde bir ortak çalışmaya da imza attılar. Bazı özel aksiyon sahnelerinin çekimi için yönetmen koltuğunu Bobby Roth'a bırakan Kudret Sabancı, "Benim için çok özel bir buluşma. Kendisinin çektiği dizilerin bazılarıyla ilk gençliğimizi geçirdik. Onunla buluşmak benim için çok güzeldi, özeldi" dedi.



Dünyaca ünlü yönetmen Bobby Roth ise, Kudret Sabancı'nın çekimlerini ve daha önceki dizilerini takdir ettiğini belirtirken, "Benim de senden öğrendiğim çok şey oldu. Önemli işlere imza attın ve bunun devamı da gelecek biliyorum. Filinta dizisini çektiğiniz bu plato, dünyada az sayıda bulunan büyüklükte bir alan. Burada eminim çok güzel başka işlere de imza atılacaktır. Diziniz ve oyuncularınız da çok iyi. Mesela başrol oyuncularınız Mehmet Özgür ile Onur Tuna'nın buradaki karakterleri, birbirleriyle dayanışma hikayeleri bana çektiğim Prison Break dizisindeki ağabey-kardeş hikayesini de hatırlattı. Sıcak, aksiyonlu ve de sağlam bir hikaye çekiliyor. Ayrıca Onur Tuna, Naz Elmas, Mehmet Özgür ve tüm oyuncular bence Hollywood standartlarına uygun. Belki ileride birlikte bile çalışabilir, bu platoda bir dizi çekebiliriz" dedi. 



'Filinta', Türkiye'nin ilk Osmanlı polisiye dizisi olma özelliğini taşıyor.



"Ünlü yönetmenler TRT'nin yeni dizisi için buluştu!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin