Ünlü yönetmene 'üç çocuk' cezası!

Çin’in ünlü sinema yönetmenlerinden Zhang Yimou'ya 'üç çocuk' kuralına uymadığı için ceza verildi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmene 'üç çocuk' cezası!

Çin’in ünlü sinema yönetmenlerinden Zhang Yimou ve eşi, tek çocuk politikasını ihlal ettikleri gerekçesiyle 1.23 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. 



Çin’in resmi haber ajansı Şinhua'nın haberinde, Aralık ayında yaptıkları açıklamada üç çocuk sahibi olduklarını kabul eden Zhang Yimou ve eşi Chen Ting'in, ülkenin aile planlaması politikasını ihlal ettiği belirtildi.

Zhang-Chen çiftinin cezasının ailenin gelirine oranla belirlendiği ve 1 ay içinde tahsil edileceği açıklandı.



Ünlü yönetmen, eşi ile birlikte verdiği bir röportajda, 2011 yılında resmen nikahlanmalarından önce, iki erkek ve bir kız çocuk dünyaya getirdiklerini açıklamıştı. Zhang Yimou, hatasını kabul ettiğini ve neticesine katlanacağını dile getirmişti.



Zhang-Chen çifti ile ilgili iddialar basına ilk yansıdığında, çiftin, gelirleriyle orantılı olarak 26 milyon dolar tutarında cezaya çarptırılabileceği ifade edilmişti. Ancak yapılan tespitler sonucunda belirlenen ceza, yaklaşık 1.23 milyon dolarla tahminlerin çok altında kaldı.



Çin sinemasının en başarılı ve en yüksek bütçeli yapımlarında imzası olan Zhang Yimou, Türkiye’de de özellikle “Hero” ve “Savaşın Çiçekleri” filmleriyle gişe başarısı yakalamıştı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin