Ünlü yönetmenden kötü haber geldi!

Yönetmen Yalçın Yelence'nin tedavi gördüğü hastanede beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alındığı ve uyutulduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmenden kötü haber geldi!

Türk televizyonunun en uzun soluklu dizilerinden 'Bizimkiler'in usta yönetmeni Yalçın Yelence'den üzücü haber geldi.

15 yıl boyunca yayınlanan, Bizimkiler dizisinin 458 bölümünün 454'ünü yöneten ve dizinin en önemli mimarlarından olan usta yönetmen Yalçın Yelence'nin İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi görürken beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alındığı ve uyutulduğu öğrenildi.

Daha önceden de ayaklarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle bir süredir yürüme güçlüğü çeken Yelence'nin durumunun kritik olduğu belirtildi.

YALÇIN YELENCE KİMDİR? 
Yalçın Yelence, 1954'te Ankara'da doğdu. Balıkesir 6 Eylül İlkokulu'nda, Elazığ Atatürk Ortaokulu'nda ve Elazığ Lisesi'nde okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu-Radyo TV Bölümü'nü bitirdi. Gençlik yıllarında öykü ve şiirler yazan Yelence, bu yıllarda gazetecilik yaptı ve müzikle ilgilendi. Belgeselci Suha Arın'ın asistanlığını yaptı, teknik konularda bilgisini artırdı. TRT Ankara Radyosu'nda skeçler yazdı. 1983'te ilk kısa filmi Çocuklar Çiçektir'i çekti. TRT için senaryolar yazmaya devam ederken reklam sektöründe de farklı işlerde çalıştı. 1986'da başlayıp 2 sezon süren Perihan Abla dizisinin yönetmeni olarak büyük takdir kazandı. Türkiye televizyonlarının en uzun soluklu dizilerinden olan Bizimkiler ile yıllarca televizyon seyircisinin evine Pazar akşamları konuk oldu. 1999'da ilk uzun metrajlı filmi Duruşma'yı yönetti. 2006'da bu kez Babba filmini çekti. Marmara Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalışmış olan Yelence, 2005'te Yargısız İnfaz adında bir araştırma kitabı yayımladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin