Ünlü yönetmenden bomba itiraf! Cem Uzan o filmler için 78 milyon dolar teklif etmiş!

Yönetmen Ferdi Eğilmez, çarpıcı açıklamalara imza attı. Eğilmez, 90’lı yıllarda Cem Uzan’ın kendisini aradığını ve Yeşilçam filmleri için 78 milyon dolar teklif ettiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmenden bomba itiraf! Cem Uzan o filmler için 78 milyon dolar teklif etmiş!

Yönetmen Ferdi Eğilmez, 92-93 yıllarında Arzu Film tarafından çekilen filmlerin haklarının Show TV'de olduğunu söyledi. Eğilmez, bir gün Cem Uzan'ın kendisini aradığını ve "Ben Şampiyonlar Ligi maçı koyuyorum, Show TV karşıma 'Hababam Sınıfı' koyuyor, reytingleri benden yüksek çıkıyor. Nakit 78 milyon dolar veriyorum, bana satın" dediğini anlattı.
Yönetmen Ferdi Eğilmez, kendisine dair merak edilenler ve sinema sektöründeki anılarını Hürriyet gazetesinden Sayım Çınar'a anlattı.

Babası Ertem Eğilmez'in son filmi Arabesk'te asistan olarak çalıştığını belirten Eğilmez, "Babanız hasta yatağındayken, filmi siz tamamladınız" şeklindeki hatırlatma üzerine "Ertem Eğilmez’in lafıdır; 'İyi yönetmen filmini uzaydan bile çeker.' O dönem öyle bir koşullama vardı ki... Ertem Eğilmez’i tanıyanlar iyi bilir, insanı öyle bir koşullar, sizi öyle bir gönderir ki, siz artık o işin milimetresine varana kadar her şeyini biliyorsunuzdur, işe hakimsinizdir. Onun isteği doğrultusunda yaparsınız. Hastalandığında da öyle oldu. Ondan duyduğumuz, öğrendiğimiz şeylerle, onun yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirmeye çalıştık" dedi.

Eğilmez, "Tabii ki sonradan kendine gelip izlediğinde aradaki farkı görmüştür zavallım. Ama hani kibarlığından da ses etmemiştir. Yani 'Ah keşke şöyle olsaydı, böyle olsaydı' diye düşünmüştür ama hiçbir zaman bunu telaffuz etmedi. Fakat filmin bütününün o kadar doğru önermesi olan bir yapısı vardı ki, absürdün de yükselen değerlerindeydi" ifadesini kullandı.

Röportajı okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin