Ünlü yönetmen bir zamanlar müzisyendi

Ezel Akay'ın vokalist olarak yer aldığı Mozaik grubu'nun albümü yeniden basıldı...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmen bir zamanlar müzisyendi

Üyeleri arasında Ayşe Tütüncü, Ezel Akay, Bülent Somay, Mehmet Taygun, Sumru Ağıryürüyen, Saruhan Erim, Levon Balıkçıoğlu, Serdar Ateşer, Cem Aksel ve Ümit Kıvanç'ın olduğu 1980 ve 1990`ların kült müzik grubu Mozaik`in albümleri CD olarak Ada Müzik`ten çıktı.



​Mozaik müzik grubu, 1983 - 1995 yılları arasında kaset olarak çıkarmış olduğu 'Ölümden Önce Bir Hayat Vardır', 'Ardından, Çook Alametler Belirdi' ve 'Plastik Aşk' albümlerini dijital ortama aktardı.



Albümler Ada Müzik`ten tek bir CD-Set`i içinde piyasaya çıktı.



'Mozaik' üyeleri dinleyicilerine bir de sürpriz yaptı ve albüme arşivlerini tarıyarak 12 yıl boyunca kayda aldıkları prova çalışmalarından, ev ve konser kayıtlarından hazırlıkları bir seçkiyi ilave ettiler.



Grup bu CD'ye de 'Besteler ve Yayımlanmamış Yorumlar' adını verdi.



Grup üyeleri, "Bu işi yapmakta bu kadar ileri bir tarihe kadar gecikince dört albümümüzün yanına ilave bir hoşluk eklemek istedik ve arşivdeki kayıtlarımızı ele aldık. Umarız dinleyicilerimizin de hoşuna gider" açıklamsını yaptı.



Mozaik: Hemen 1980 sonrasının "kapalı toplum" atmosferinde, ismi dönemin "özgün müzik" grupları Yeni Türkü, Ezginin Günlüğü ve Bulutsuzluk Özlemi ile birlikte dörtlü olarak anılan Mozaik 1983`teki ilk konserinde dünyanın çeşitli kültürlerinden folk şarkılarını kendine özgü çok sesli ve çok canlı vokal düzenlemeleriyle söyleyerek müzik hayatına başlamıştı. 



Mozaik buradan hareketle 1995`e kadar klasik batı müziği, çağdaş müzik, rock, senfonik rock, caz, pop caz ve bu topraklardaki makamlara, ritimlere kadar uzanan çok geniş bir yelpazeden harmanladığı ürünler verdi; bunu yaparken "İsminiz bu yüzden mi Mozaik?" sorusuyla çok sık karşılaştı. Çalışma anlarında ve yaptığı müzikte deneyselliğe çok yer veren Mozaik, pek rastlanmayan şekilde hem enstrümantal müzik, hem de türkçe şarkı besteledi ve yine sık rastlanmayan bir biçimde grubun beş bestecisi vardı. Grup 1987 yılına kadar her konserini o sefere özgü bir tema etrafında kurar, konser öncelerinde seyirciye o repertuvarın ruhunu yansıtan (ve yıllarca saklanan) program dergileri dağıtırdı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin