Ünlü yönetmen, 35 yıl sonra diplomasına kavuştu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olan Osman Sınav, diploma sevinci yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yönetmen, 35 yıl sonra diplomasına kavuştu

Uzun Hikaye adlı filmiyle 35 yılın ardından üniversiteden mezun olan, yönetmen Osman Sınav diplomasını; MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Merkezi’nin 50. yıl kutlamasında aldı. Sınav, mezuniyet filmi “Uzun Hikaye”nin gösteriminin gerçekleştiği gecede, diplomasını hocası Prof. Sami Şekeroğlu’ndan aldı.



Osman Sınav, 1978 yılında kaydolduğu ve Af Kanunu ile döndüğü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Sinema-TV Merkezi Prof. Sami Şekeroğlu Atölyesi’nden; 2011-2012 öğretim döneminde “Uzun Hikaye” filmiyle mezun oldu. Sınav; diplomasını 12 Mart Salı akşamı MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi’nde düzenlenen 50. yıl kutlama töreninde hocası Prof. Sami Şekeroğlu’nun elinden aldı.



MSGSÜ öğretim üyelerinin, sinema alanında çalışmış ve çalışmakta olan öğrencilerin, akademisyenlerin ve Osman Sınav’ın dostlarının katılımıyla gerçekleşen gecede; rektör Prof. Yalçın Karayağız, merkez müdürü Prof. Asiye Korkmaz ile bölüm başkanının konuşmalarının ve diploma töreninin ardından Sınav’ın mezuniyet filmi “Uzun Hikaye”nin gösterimi yapıldı.



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senatosu, 50. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Prof. Sami Şekeroğlu’nun 53 yıllık emeğine bir vefa borcu olarak kurumun ismini “Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi” olarak değiştirdi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin