Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında 'damak zevki' polemiği

Türk Finans Profesörü Özgür Demirtaş ile ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor arasında 'damak zevki' polemiği yaşandı. Twitter hesabı üzerinden Türk mutfağının disiplinini eleştiren Özgür Demirtaş'a, Milor'dan; "Biraz daha detay verebilir misiniz? Yemekleri nasıl karşılaştırıyorsunuz" sorusu gelince Demirtaş'tan yanıt gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında 'damak zevki' polemiği

Son zamanlarda ekonomi üzerine yaptığı yorumlarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu sefer Türk mutfağı ile ilgili yorumunu Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Demirtaş, "Su böreği bu kadar lezzetli olmak zorunda mı? Bizim memleketin yemekleri kadar güzel yemeği olan var mı? Vallahi yok. Billahi yok. Biraz disiplinli olsak Dünya'da yemek sektöründe rekorlar kırarız ." dedi. 

VEDAT MİLOR'DAN SORU GECİKMEDİ

Özgür Demirtaş'ın paylaşımına ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'dan soru gecikmedi. Milor, "Biraz daha detay verebilir misiniz? Yemekleri nasıl karşılaştırıyorsunuz? Evrensel kriteler neler" diye sordu. 

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında 'damak zevki' polemiği

DEMİRTAŞ: MATEMATİK DEĞİL BU İŞ

Vedat Milor'un yönelttiği soru üzerine Demirtaş: "Vedat bey elbette siz uzmanısınız bu konunun. O yüzden sizin önünüzde bana pek bir şey söylemek düşmez. Ama tam da matematik değil gibi bu iş ne dersiniz? DAMAK ZEVKİ adı üstünde damağa göre değişir. Zevkler ve Renkler tartışılmaz diye bir söz o yüzden var. Gerçekten subjektif yani. Örneğin sizin çok sevdiğiniz bir restauranta gitmiştik ve hayatımda yediğim en kötülerden biriydi diyebilirim. Zevk işte " 

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında 'damak zevki' polemiği - Resim : 2

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında 'damak zevki' polemiği - Resim : 3

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'ün sohbetinin altına takipçilerden yorum yağdı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin