Ünlü yazar hayatını kaybetti!

Ünlü yazar ve çevirmen isim yaşama veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yazar hayatını kaybetti!

Çevirmen ve yazar Şemsa Yeğin hayatını kaybetti.



Ünlü yazar Şemsa Yeğin’in vefat ettiğini Twitter’da Türk sanat müziği ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, “Usta yazar ve çevirmen Şemsa Yeğin’i kaybettik. Eserleri ile her zaman yaşayacak yazarımızın mekanı cennet olsun.” yazarak Yeğen’in fotoğrafını paylaştı.



Şemsa Yeğin kimdir?



Ünlü yazar hayatını kaybetti!

George Orwell, Carlos Fuentes, Jack London, Maksim Gorki, Erich Fromm, Wilhelm Reich başta olmak üzere pek çok yazarın yetmişe yakın kitabını Türkçeye kazandıran, çeviri dünyasının saygın ismi yazar Şemsa Yeğin, İkinci Dünya Savaşı’nın yokluk yılları içinde Bakırköy’e bağlı Osmaniye köyünde dünyaya gelir. Sakinlerinin bir kısmının ekip biçip hayvan besleyerek, bir kısmının da yakındaki Sümerbank fabrikasında çalışarak geçimini sağladığı kendi halindeki bu köyde ilkokula başlayan küçük Şemsa özellikle Türkçe ve matematikteki başarılarıyla parlar.



İlkokulu üstün başarıyla bitiren Şemsa, evlerine kadar gelip ailesiyle konuşan öğretmeninin özel ricası üzerine ilçedeki ortaokula kaydettirilir. Yazar burada da İngilizceye olan yeteneği ile dikkat çeker, köydeki komşularından farklı kişilerle tanışır ve zamanla Osmaniyelilere hiç benzemeyen insanlarla dolu yeni dünyası Bakırköy’e alışır. Bir yandan özel İngilizce dersleri verirken, diğer yandan da İstanbul Kız Lisesi’ne devam eden Yeğin, Cağaloğlu’nda yayın dünyasının yakınında olmanın da tadını çıkarır. İngilizcesini geliştirmek için başladığı mektup arkadaşlığı ise kendisini yetişkinliğe, mesleğine ve geleceğe hazırlayacak olan yepyeni bir dünyanın kapılarını aralar. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin