Ünlü yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizleri ifşa oldu! 20'ye yakın kadın yaşadıklarını anlattı

Sosyal medyada yazar Hasan Ali Toptaş’la ilgili atılan bir tweet edebiyat dünyasında ‘me too’ hareketine dönüştü. 20’yi aşkın kadın Hasan Ali Toptaş’la ilgili yaşadıkları taciz ve cinsel saldırıya varan olayları anlattı. Hasan Ali Toptaş özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizleri ifşa oldu! 20'ye yakın kadın yaşadıklarını anlattı

Sosyal medyada bir kadının, yazar Hasan Ali Toptaş ile ilgili attığı bir tweet çığ gibi büyüdü ve kadınlar Toptaş ile yaşadıkları taciz ve cinsel saldırı iddialarıyla edebiyat dünyasında ifşa hareketi başlattı.

Leyla isimli bir hesap Toptaş’ın bir videosunu paylaşarak, “Bu adamın ifşalanmasını heyecanla bekleyen kaç kişiyiz? Ben ve pek çok arkadaşımın kendisi ile nahoş anıları var üniversite yıllarına ait. Şu anki bilinç ve cesarete sahip olsam kesinlikle ifşa ederdim. Klasik orta yaş üzeri cis erkek edebiyatçı.” yazdı. Bu tweet’in altına 20’ye yakın kadın, Hasan Ali Toptaş’ın kendisini taciz ettiğine ilişkin anılarını paylaştı. Bu isimlerin arasında yazar Pelin Buzluk da vardı. Pelin Buzluk’un yazdıklarının ardından yazar Aslı Tohumcu ve Nermin Yıldırım ile çok sayıda yazar birbirlerine “yalnız değilsin” diyerek kendilerini taciz eden yazarları ifşa etti.

Ünlü yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizleri ifşa oldu! 20'ye yakın kadın yaşadıklarını anlattı

CİNSEL TACİZDEN DE ÖTE CİNSEL SALDIRI

Hürriyet’ten Ece Çelik'e konuşan Pelin Buzluk, yaşadıklarını şöyle anlattı: “2011 yılında, cinsel tacizden de öte cinsel saldırı diyebileceğimi bir olaydı. Benim için konuşması çok güç bir durum. Eski eşimle bizi yazıevine davet etmişti. Eşim gelmek istemeyince tek başıma gittim. Fiziksel yönelmesi ve zorlaması oldu. Şoke olmuştum. Bir süre kendimi banyoya kapattım, kendisine ‘Özür dilerim ama istemiyorum’ dedim. Sonraki yıllarda özür dilediğim için kendimi çok suçladım. ‘O zaman neden bu elbiseyi giydin?’ dedi ve beni geri kafalı olmakla suçladı. O gece o evden kurtulduktan sonra da hiçbir şey olmamış gibi benimle iletişimi sürdürmek istedi. Kendini asla suçlu görmedi.”

HASAN ALİ TOPTAŞ: ‘ÖZÜR DİLİYORUM’

İddialarla ilgili yazar Hasan Ali Toptaş, Ece Çelik'e yaptığı açıklamada, “İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN

Etiketler taciz taciz iddiası
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin