Ünlü televizyoncudan yeni bir gezi kitabı

Program yapımcısı ve sunucusu Fatih Türkmenoğlu'nun dördüncü kitabı raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü televizyoncudan yeni bir gezi kitabı

Uzun yıllardır CNN Türk ekranlarında "Görmeniz Gereken 50 Yer", "Sahil Günlüğü", "Karadan Mavi Yolculuk" ve "Hayat Gezince Güzel" programlarını hazırlayıp sunan televizyoncu ve gezi yazarı Fatih Türkmenoğlu, yeni kitabıyla Türkiye sahillerinde yapacağınız tatillere yön vermeyi hedefliyor. 



İstanbul ve yakınlarındaki gezi rotalarıyla başlayan "Hayat Gezince Güzel Sahilde", İskenderun'a kadar tüm Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerini anlatıyor. Kasabalar, köyler, tatil beldeleri yakınlarındaki görülmesi gereken yerlere ait bilgilerin yanında insan öyküleri de kitapta yer alıyor.



Türkmenoğlu'nun "şu sokağa girip, dutlu kahvede oturan 90'lık Ahmet Amca'yı tanımadan dönmeyin" gibi detayların yanı sıra; "ne alınır, ne yenir, nerede kalınır, spor severler ve macera arayanlar ne yapmalı" gibi ipuçları da var. 



Fatih Türkmenoğlu, "Amacım bir yerlere gidelim diyenlere yol göstermek, imkanlarını iyi değerlendirmelerine katkıda bulunmak. Sınırlı tatillerinden maksimum tecrübeyle geri dönmelerini sağlamak. Her yer, aslında perdeyi aralayanlara, başka resimler sunuyor. Biraz keşfetmeyi ve gezmeyi seven, yorulmaktan korkmayan, kaybolmaktan hoşlanan gezginleri düşündüm. On yılın sahil programlarından süzülenler var bu kitapta. Bizim de çok içimize sindi, umarım faydalı olur" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin