Ünlü sunucudan itiraf: Bugünlere geleceğimi hayal edemezdim

TRT Türk ekranlarında yayınlanan programa katılan sunucu, samimi itiraflarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sunucudan itiraf: Bugünlere geleceğimi hayal edemezdim

TRT Türk ekranlarında yayınlanan, Ömer Öztürk'ün yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği 'Vapurda Çay, Simit, Sohbet'e bu hafta Oktay Usta olarak bilinen Oktay Aymelek konuk oluyor. Oktay Usta'yla sohbette öne çıkanlar şu şekilde:

 

"Bugünlere geleceğimi hayal edemezdim     

                         

Köyde imkanlar belli, köy ortamı çok sade bir ortam. O günlerden bugünlere geleceğimi hayal edemezdim. Hep uzakları merak ettiğimden, farklı yerlere gitmek istediğimden şoför olmak isterdim. Ama baba mesleğim olan aşçılığa yöneldim.

 

İlk adımı siz atın



Annem evde ekmek yaptığı zamanlarda mutlaka bizde pişenden komşulara da verirdi. Annemin bu uygulamasıyla köyde herkes evinde pişirdiği taze ekmeğini komşularla paylaşmaya başlamıştı. Böylelikle her gün herkes taze ekmek yiyebiliyordu. Köy ortamı böyle güzelliklerin yaşanabildiği bir ortam. Şimdilerde hep karşıdan bir şeyler bekliyoruz. Önce siz ikramda bulunun, devamı zaten geliyor göreceksiniz.

 

Köyde slogan şuydu: Aşçı olursan karnın tok kalır



Aşçı olmak fikri daha ilk başta insana cazip geliyor. Cebinde paran var ve karnın tok. Üstelik güzel yemekler yiyorsun! Mesleğe ilk başladığımda Krem Karamel’in ne olduğunu bilmezdim. İlk yediğim Krem Karamel’in tadını hiç unutmam, o tadı hala arıyorum.

 

İstanbul-Bandırma hattında dondurmalı kavun sattım



Köyden İstanbul’a geldiğimde vapura ilk binişimde şaşırmıştım. Çay, simit, portakal suyu satanları görünce ‘Denizin üstünde çay da var simit de var’ demiştim. Böyle bir iş yapmamı istediklerinde aklıma o ilk vapura bindiğimde düşündüklerim geldi. Heyecanlandım, yapabilir miyim diye düşündüm.

 



Canlı yayında yemek yapmak her gün yeni bir sınav demek



Her gün yeni bir tarifle programa başlıyoruz. Programın bitiminde gelen konuğumuza yemeğimizi tattırıyoruz. Güzel olmuşsa konuğun gözleri parlıyor. ‘Ustam döktürmüşsün yine’ diyor. Seyirci de zaten bu doğallığı seviyor.

 

Hafta sonu program yapmayınca Pazartesi zorlanıyorum



Araya hafta sonu girince elim soğuyor, belki de tatil rahatlığı geliyor. Pazartesi günkü telaştan sonra Salı günü her şey tekrardan rayına oturuyor.

 

Aşçılık dışarıdan bakınca kolay gibi gözükebilir, ama ustalık gerektirir



Çıraklık döneminde ustanız sizi hamur gibi yoğurur, şekillendirir. Bu sanıldığı gibi kolay değildir, uzun bir süreçtir. Herkesin beğeneceği yemekler yapma kıvamına gelinceye kadar en az 10 yıl sabretmelisiniz.

 

Evde yemek pişirmem



Eve iş götürdüğünüzde iş yerindeki stresiniz, yorgunluğunuz evde de devam ediyor. İş, işyerinde kalmalı diye düşünüyorum. Yani evde yemek pişirmem."

 

Oktay Usta’nın konuk olduğu bu haftaki 'Vapurda Çay Simit Sohbet' programı Cumartesi 10:30 – 00:30 Pazar 17:30 ve 00:30’da TRT Türk ekranlarında yayınlanacak.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin