Ünlü söz yazarından iyi haber!

Kalp yetmezliği teşhisi konulan Ülkü Aker'le ilgili hastaneden açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü söz yazarından iyi haber!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği teşhisi konularak iki gün gözlem altında tutulan ünlü söz yazarı, bestekar 69 yaşındaki Ülkü Aker, tedavisinin ardından bu sabah taburcu edildi.



30 yıldır Bodrum yaşayan ve 5 yıl önce Nazmi Kafadar ile evlenen söz yazarı ve bestekar Ülkü Aker iki gün önce evinde fenalaştı. Baygınlık geçiren Aker eşi ve komşularının yardımı ile çağrılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Solunun yetmezliğinin yanı sıra vücudunda kızarıklık ve şişmeler meydana gelen Aker'e kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Anjiyo olması istenen Aker; "Bacaklarımda şişmeler ve kızarıklıklar meydana geldi, kalp ritmindede aksamalar vardı. İki gün müşahade altında tuttular, ilaçlarımı aldım, evde dinlenmeyi tercih ediyorum. Sanıyorum sorunum biraz fazla olan kilolarım" dedi.



İki hafta sonra tekrar kontrolden geçecek olan ve doktorların vereceği karara göre aniyo olacağı öğrenilen Aker, bu sabah taburcu edildi.



ÜNLÜ İSİMLERİN SÖZ YAZARI



Ülkü Aker, Fecri Ebcioğlu, Sezen Cumhur Önal ve Fikret Şeneş'den sonra 70'lı 80'li yıllarda yabancı şarkılara Türkçe söz yazma işinde (aranjman şarkılarda) dikkati çeken bir isim oldu. Aker, sadece aranjman şarkılarda değil, alaturka ve arabesk şarkılarda söz yazarlığındaki usta isimler arasında yer aldı. 'Bir Fincan Kahve Olsam', 'Benim Gözüm Sende', 'Eskimeyen Dost', 'Yok Yok Yalan Deme', 'İnleyen Nağmeler', 'Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor', 'Zor Dostum Zor', 'Kırk Yıllık Dost Gibiyiz İkimiz', 'Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin', 'Sana Ne Kime Ne', 'Boşvere Boşvere', 'Tek Başına', 'Bazen' ve 'Kim Arar Seni Kim Arar' gibi çok sayıda sevilen ve ünlü şarkıların sözlerini yazdı. Aker, Ferdi Özbeğen, Ayten Alpman, Ajda Pekkan, Nilüfer, Nil Burak, Selda Bağcan, Sezen Aksu gibi şarkıcılara da söz yazarlığı yaptı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin