Ünlü şarkıcıdan acı haber! Bu sözlerle duyurdular

The Specials grubunun solisti Terry Hall'den kahreden haber geldi. Ünlü müzisyen 63 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü şarkıcıdan acı haber! Bu sözlerle duyurdular

The Specials, Fun Boy Three, The Colourfield, Terry, Blair & Anouchka, Vegas gibi gruplarda yer alan müzisyen Terry Hall, hayatını kaybetti

63 yaşında hayata gözlerini yuman Terry Hall'un ölüm haberini The Specials grup üyeleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla duyurdu.

Kötü haberi grup üyeleri duyurdu

Grup, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Güzel arkadaşımız, kardeşimiz ve bu ülkenin yetiştirdiği en parlak şarkıcı ve söz yazarlarından biri olan Terry’nin hastalıktan sonra aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Terry harika bir koca ve babaydı ve ruhların en nazik, en komik ve en samimilerinden biriydi. Müziği ve performansları hayatın özünü kapsıyordu… Neşeyi, acıyı, mizahı, adalet mücadelesini ama en çok da aşkı. Onu tanıyan ve seven herkes tarafından derinden özlenecek ve arkasında olağanüstü müziğinin ve derin insanlığının armağanını bırakacak" ifadelerini kullandı.

Ünlü şarkıcıdan acı haber! Bu sözlerle duyurdular

Terry Hall kimdir?

19 Mart 1959'da İngiltere'de doğan Terry Hall, 1978'de başladığı müzik kariyerini 2022 yılındaki ölümüne kadar sürdürdü.

Fun Boy Three, The Colourfield, Terry, Blair & Anouchka, Vegas gibi müzik gruplarında yer alan Hall, adını en çok solisti olduğu The Specials bünyesindeki müzik çalışmalarıyla adını duyurdu.

Terry Hall, Clash ve Sex Pistols’tan ilham alan ilk grubu olan punk grubu Squad’a katıldı. Ablası Teresa, onu Trojan Records ile tanıştırdı. Hall’u şarkıcı olmaya ise David Bowie’nin 1975 albümü Young Americans albümü itti. Hall, 1977’de vokalist Tim Strickland’ın yerini alan Coventry grubunun kurulmasından kısa bir süre sonra Specials’a katıldı. 1979’da ilk single’ları Gangsters’ı yayınladılar ve Birleşik Krallık single listesinde 6. sıraya yükseldiler. Sonraki iki yıl içinde de İlk 10’a hakim oldular ve 1981’de ikinci 1 numaralı single’ları Ghost Town ile zirveye ulaştılar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin