Ünlü şarkıcı Nil Burak, konser için bulunduğu Kıbrıs'ta aniden rahatsızlandı...

73 yaşındaki müzisyen Nil Burak'tan üzücü haber geldi. Usta sanatçı, bağırsak düğümlenmesi nedeni ile Kıbrıs'ta hastaneye kaldırıldı ve acilen ameliyata alındı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü şarkıcı Nil Burak, konser için bulunduğu Kıbrıs'ta aniden rahatsızlandı...

73 yaşındaki müzisyen Nil Burak'tan üzücü haber geldi. Usta sanatçı, bağırsak düğümlenmesi nedeni ile Kıbrıs'ta hastaneye kaldırıldı ve acilen ameliyata alındı. Nil Burak'ın yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenildi.

NİL BURAK KİMDİR?
Nil Burak, 27 Nisan 1948 tarihinde Kıbrıs Cumhuriyeti, Lefke’de üç kardeşin en küçüğü olarak doğmuştur. Asıl adı Pembe Nihal Munsif’dir. Babası narenciyeci ve sinemacılık yapıyordu. Nil Burak, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği’nin korosunda şarkı söylemeye başladı. Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun oldu. 1963 yılında Rumların saldırılarından kaçarak Lefke’den Lefkoşa’da bir ailenin yanına sığındılar. Daha sonra İngilizcesini ilerletmek için İngiltere’ye halasının yanına gönderildi. Londra’da iken amatör olarak Londra Gallipoli Restaurant’ta sahneye çıktı.

1969 yılında Ankara’da İngiliz sefaretinde sekreter olarak çalıştı. Bu arada görücü usulü bir evlilik yaptı,1971’de boşandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin